Leclerc vicces története a taxissal, aki ismerte, de nem ismerte föl

Az előző két verseny győztese, Charles Leclerc nemrég megosztott egy vicces történetet az egyik olasz TV-csatornának adott nyilatkozatában. Az ifjú titán ezt követően komolyabbra fordította a szót, és egyértelművé tette, a győzelem után a bajnoki cím a következő cél.

Charles Leclerc (Fotó: Mission Winnow)

Egy hét leforgása alatt két győzelmet is szerzett a Ferrari fiatalja, ráadásul két legendás versenypályán: a belgiumi Spában és az olaszországi Monzában. Bár az első győzelem általában sokkal emlékezetesebb szokott maradni, Leclerc esetében meg mernénk kockáztatni, hogy a második még tovább az emlékezetében marad, hiszen a Ferrari fanatikus szurkolói előtt szerezte.


Győzelmével ráadásul egy igen hosszú hazai nyeretlenségi sorozatnak vetett véget (Ferrari-pilóta előtte 2010-ben ért célba elsőként Monzában), tehát egy már kiéhezett közönség előtt nyert – ha mindez nem lenne elég, egy meglehetősen feszült futamon, a Mercedes versenyzőit tartva.


Nem meglepő tehát, hogy Olaszországban egyre népszerűbb és egyre keresettebb a fiatal pilóta, aki nemrég a TG1 vendége volt, ahol egy lazább beszélgetés során egy vicces történetet is felelevenített a monzai hétvégéről. „A versenypályáról taxival távoztam, és mivel a sofőr mögé ültem, ő nem látott engem” – kezdte a monacói.
Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)


„Megkérdezte, hogy ott voltam-e a versenyen, amire igennel feleltem, és megjegyeztem, hogy csodálatos futam volt. Ezután azt mondta, ez a fiatal srác nagyon erős, én pedig azt, örömmel hallom, hogy így véli. Az út végén aztán elmondtam neki, ki vagyok. Elmondtam, hogy én vagyok az a srác, akiről az előbb azt mondta, nagyon erős” – folytatta történetét a 21 éves versenyző, aki később komolyabb témákról is beszélt.


Megkérdezték például, mindig annyira higgadt-e, mint az előző két versenyen volt, és mindig ennyire jól tudja-e kontrollálni az érzelmeit. „Nem vagyok mindig ilyen. Sőt, én úgy látom, pont ennek az ellentéte vagyok. Amikor volt egy jó futamom, de csak második lettem, nagyon csalódott voltam, mert mindig nyerni akarok. Az nagyon demoralizáló volt. Sokat dolgoztam ezen, és most már erősebb vagyok” – válaszolt.


Arról is beszélt, mi a következő cél a két futamgyőzelem után. „A bajnoki cím. Azzal már valóra vált egy álom, hogy az F1-ben lehetek. Azzal is, hogy a Ferrarinál vagyok, és azzal is, hogy nyerhettem. Az már valami igazi plusz, hogy Monzában is nyerhettem. De most az, amit a legjobban akarok nem más, minthogy világbajnok legyek” – hangsúlyozta.
Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)