×

Verstappen-lázban ég Hollandia: már a 2021-es futamra is több tízezer jegy elkelt

Elképesztő az érdeklődés a jövőre visszatérő Holland Nagydíj iránt! Azt követően, hogy több mint egymillió érdeklődő regisztrált a jegyárusítás kezdetét megelőzően, a főszervező elmondása szerint a hetekben már 2021-re is több tízezer belépőd adtak el.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Max Verstappen érkezésével valódi F1-es láz tört ki Hollandiában: a narancssárgába öltözött szurkolók egyre nagyobb számban jelentek meg a világ versenypályáin, majd nagyrészt az óriási érdeklődésnek hála fölmerült a Holland Nagydíj visszatérésének lehetősége is, melyre hosszas egyeztetések után 2020-ban kerül sor.


Bár helyi jelentések szerint egy környezetvédelmi csoport az F1-es futam ellen lobbizik, annak megrendezését nem fenyegeti veszély, hiszen az állami és az országos kormányzat is támogatja a zandvoorti viadalt.
Max Verstappen szurkolói Spában (Fotó: xpbimages.com) Max Verstappen szurkolói Spában (Fotó: xpbimages.com)


A Verstappen-mániát látva ez eddig sem lett volna meglepő, a hivatalos bejelentés utáni történések fényében pedig végképp nem az. A futam iránt ugyanis elképesztő az érdeklődés. A jegyárusítás kezdete előtt több mint egymillió érdeklődő regisztrált belépőkért, a teltház tehát garantált, a szervezők pedig már most azon gondolkodnak, bővítik a létesítmény befogadóképességét.


Ami a jegyárusítást illeti, a szervezői csoportot vezető korábbi F1-es versenyző, Jan Lammers a napokban elárulta, már nemcsak a 2020-as, hanem a 2021-es iránt is óriási az érdeklődés – olyannyira, hogy már arra a futamra is eladtak több tízezer belépőt.


„Ez valami elképesztő” – nyilatkozta a szakember a holland Formule 1 című lapnak. „Igazából teljesen példátlan dolgok történnek mostanában. Az egyik a tény, hogy már a 2021-es versenyre is eladtunk 35 ezer jegyet” – tette hozzá Lammers, aki a már említett környezetvédő csoport tiltakozása kapcsán korábban elmondta, nem aggódik a futam miatt, hiszen minden szükséges támogatást megkaptak az illetékesektől annak megrendezéséhez.
Holland szurkolók Spában (Fotó:XBP) Holland szurkolók Spában (Fotó:XBP)