Musorujsag
Élő Eredmények

Így választottak gumikat az F1-esek az Orosz Nagydíjra

Így választottak gumikat az F1-esek az Orosz Nagydíjra

Pirelli
Miközben a királykategória mezőnye a Szingapúri Nagydíjra készül, a Pirelli ismertette a jövő héten rendezendő orosz futam gumikiosztását. Ami a taktikákat illeti, a Mercedes valamivel konzervatívabb volt, mint ellenfelei.

A szingapúri futammal kezdetét veszi a szezon utolsó harmada, melynek startja meglehetősen zsúfolt lesz, a villanyfényes verseny után ugyanis a királykategória azonnal Szocsi felé veszi az irányt. A szeptember utolsó hétvégéjén rendezendő Orosz Nagydíjon használható gumikeverékeket már korábban kijelölte a Pirelli, most pedig azt is ismertették, ki hogyan osztotta fel a 13 szettet.

Ami a választékot illeti, az olaszok ezúttal nem ugráltak a skálán: kemény keverékű (fehér oldalfalú) guminak a kettes keveréket jelölték ki, közepesnek (sárga csíkozású) a hármast, lágynak (piros jelöléssel ellátott) pedig a négyest.

Az élcsapatok közül a Mercedes taktikája a legkonzervatívabb: ők „csak” nyolc szettet kértek a lágy keverékből, míg a Ferrari és a Red Bull kilencet-kilencet. Házon belüli eltérés is csak a csillagosoknál lesz: a keményből Lewis Hamilton garázsában két szett lesz, Valtteri Bottaséban pedig csak egy, míg a közepesből a brit használhat egy, a finn pedig két garnitúrát.

A lágyakból több középcsapat (Renault, Haas, Racing Point és Alfa Romeo) is maximális, 10 szettet kért, miközben a kemények ezúttal sem voltak túl népszerűek, két garnitúránál több ugyanis senki számára sem lesz elérhető.

Az Orosz Nagydíj gumikiosztása:

A csapatok szocsi gumikiosztása A csapatok szocsi gumikiosztása (Kép: Pirelli)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak