Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll: Péreznek hála én is jobb versenyző leszek

Stroll: Péreznek hála én is jobb versenyző leszek

F1i
A csapattárs, Lance Stroll örömmel vette tudomásul, hogy Sergio Pérez szerződést hosszabbított a Racing Pointtal és 2022-ig az istállónál marad, mert úgy érzi, a mexikói jelenléte az alakulat és az ő személyes fejlődése szempontjából is fontos.

Pérez 2014 óta tagja a silverstone-i alakulatnak (ez korábban Force India néven működött), legutóbbi szerződésével pedig újabb három évre kötelezte el magát csapata mellett. Itt a következő időszakban feltehetően Stroll mellett kell majd dolgoznia, hiszen a fiatal kanadaival is hosszabb időre terveznek a tulajdonosok (akik közül a legbefolyásosabb nem mellékesen a versenyző édesapja).

Stroll a márkatárs hosszabbítása kapcsán kijelentette, örömmel hallotta a hírt, hiszen tudja, sokat tanulhat a rutinos mexikóitól, aki az istálló számára is fontos, hiszen roppant kiegyensúlyozottan teljesít, tehát általában fontos pontokat szállít nekik.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Sergio remek versenyző és nagyon sok pontot szerzett már a csapatnak az évek során” – kezdte Stroll. „A maradása tehát pozitív hatással lesz a következő évekre, hiszen egy olyan versenyzőről beszélünk, aki folyamatosan hozza a pontokat, és rendre kihasználja a lehetőségeit. Nyolcszor állt már a dobogón” – dicsérte a márkatársat.

A fiatal pilóta kiemelte, ő maga is sokat fejlődhet Pérez mellett, hiszen a tapasztalt márkatárs – akinek igencsak impozáns a mérlege a mindenkori csapattársakkal szemben – folyamatosan arra ösztönzi, hogy emeljen saját szintjén.

„Mindig jó, ha van egy olyan versenyző melletted, aki a maximumot nyújtja, ő pedig pont ilyen. Mindig 100 százalékot ad bele, és ezzel engem is erősebbé tesz, hiszen mindig a lehető legjobb formámat kell elővennem, hogy versenyképes legyek vele szemben. Ez a csata egyébként szórakoztató. Erről szól a sport, erről szól a versenyzés is. Fontos, hogy legyen egyfajta egészséges versengés a csapaton belül, nálunk pedig ez megvan” – hangsúlyozta.

Lance Stroll és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Lance Stroll és Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll és Sergio Pérez (Fotó: Racing Point)

További tartalmak