Musorujsag
Élő Eredmények

Russell kiakadt Grosjeanra: Ő is kieshetett volna!

Russell kiakadt Grosjeanra: Ő is kieshetett volna!

F1i
Noha az FIA versenybalesetnek minősítette ütközésüket, George Russell egyértelműen ellenfelét, Romain Grosjeant okolta kieséséért a szingapúri futamot követően. A Williams újonca mérgében még azt is megjegyezte, sajnálja, hogy a francia nem esett ki a manővert követően…

A két versenyző a mezőny végén, a tizenhetedik helyezésért küzdött, amikor Grosjean előzési kísérletét követően autóik összeértek. Az ütközés csak Russell futamának vetett véget (a fiatal brit a nyolcas kanyar után ütközött a falnak), Grosjean folytatta a küzdelmet és végül tizenegyedikként célba is ért. Az FIA természetesen kivizsgálta az esetet, amit versenybalesetnek minősített.

A Forma–1-es pályafutása során először kieső Russell viszont úgy érzi, ellenfele hibázott (ennek már csapatrádión is hangot adott, amikor az ütközést követően megjegyezte, nem lepődött meg azon, hogy Grosjean forgatta falba).

„Azt mondta, nem hagytam neki elég helyet, és hozzáért a falhoz, mielőtt ütköztünk” – kezdte a fiatal brit. „Elmondhatom, hogy nem, egyáltalán nem ez a helyzet. Volt egy órám arra, hogy megnézzem a videót” – tette hozzá, utalva arra, hogy a futam befejezése helyett nem egyszer ki tudta elemezni az esetről készült felvételeket mérnökeivel.

George Russell és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

„Kár, hogy csak az én versenyem tette tönkre, a sajátját nem. Talán emiatt érzi úgy, hogy ő nem hibázott. Összességében elmondhatom, ha ismét megtörténne ez az egész, akkor semmit sem csinálnék másként” – hangsúlyozta.

„Joga volt a bevetődéshez, és egymás mellett voltunk, viszont a belső ív az enyém volt, a kanyar középpontján pedig vagy fél, hanem háromnegyed autónyival előbb voltam. Ilyenkor a belül lévő versenyző az ideális ív, a másik srácnak fel kell adnia. Nem tudom, mit akart kihozni ebből az egészből, mert akkor sem előzött volna meg, ha bátrabb” – magyarázta.

A futam után Grosjean is nyilatkozott az esetről, amit mondani sem kell, máshogyan értékelt, igaz, kiemelte, az interjú pillanatában ő még nem látta az ütközésről készült felvételeket. „Egymás mellett voltunk, majd George hamar a gázra lépett. Én voltam bal oldalt, és nem volt helyem, hogy még jobban balra húzódjak, mert ott volt a fal. Még meg kell néznem a videókat, de szerintem a kanyar közepén megúszott az autójának a hátulja, hozzáért az enyémhez, és falba került. Nagyon nehéz itt előzni, de másokkal is próbálkoztam, és akkor ment” – mondta.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak