Häkkinen szerint már a Ferrari autója a legjobb

A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen úgy érzi, a Ferrari a szingapúri kettős győzelemmel jelezte, már az ő autójuk a legjobb a mezőnyben, hiszen a két klasszikus erőpálya után ezúttal egy teljesen más jellegű helyszínen sikerült diadalmaskodniuk.

Fotó: XPB
A vörösök remekül kezdték az év második felét, hiszen Belgiumban majd Olaszországban is nyerni tudtak, erre azonban a szakértők és az ellenfelek is számítottak, autójuk rendkívüli motorereje miatt ugyanis legjobban nekik feküdt a két klasszikus erőpálya. Ezt követően Szingapúrral kapcsolatban már inkább az ellenfeleket tartották esélyesnek, nekik pedig nehéz hétvégét jósoltak.

Ehhez képest – új fejlesztésekkel felszerelt autóikkal – a technikás utcai pályán is ők diadalmaskodtak, sőt, idén először kettős győzelemmel zártak egy hétvégét, sikerükhöz pedig nem volt szükség káoszra, szingapúri mércével mérve ugyanis nem volt túl eseménydús a futam.

Győzelmük után többen úgy vélik, a vörösöknél a vártnál gyengébb szezonkezdés után végre minden összeállt, a csapat pedig az erősorrend élére ugrott. Így érzi ezt Mika Häkkinen is. „Szingapúr bizonyította, hogy a Ferrari autója a legjobb a Forma–1-ben” – írta blogján 1998 és 1999 világbajnoka. „Spában és Monzában a nyers tempóról szólt minden, Szingapúrnak viszont másnak kellett volna lennie” – folytatta a finn klasszis.

Mika Häkkinen (fotó: XPB)„Ez egy huplis utcai pálya, rengeteg irányváltással, néhány lassú kanyarral. Sokan arra számítottak, hogy a Mercedes és a Red Bull harcol majd a győzelemért, de a Ferrari mindenkit meglepett. Dominálták a futamot. Az eddig sem volt kérdéses, hogy messze az ő motorjuk a legjobb, de a szingapúri eredmények megmutatták, hogy maga az autó is remekül működik” – magyarázta.

„Úgy látszik, az új fejlesztések működnek, és hirtelen Lewis Hamilton gondolja azt, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni a Ferrarit a többi helyszínen is. Sokkoló volt a tény, hogy a Mercedes vasárnap még a dobogóról is lemaradt. Nemcsak a Ferrari, hanem Max Verstappen is remek versenyt futott a Red Bull-Hondával, és harmadikként ért célba” – dicsérte a fiatal hollandot, majd a Red Bullra terelve a szót kijelentette, a bikásoknak még keményen kell dolgozniuk, hogy fölzárkózzanak.

„Egyértelmű, hogy a Ferrari nagyobb előrelépéseket tett, ahogyan az is igaz, hogy a Red Bull és a Honda nagyon jól együtt tud működni. Max Verstappen versenyzőként sokat fejlődött ebben az évben, a Red Bull csomagja viszont összességében néhány helyszínen még gyengébb volt” – zárta gondolatát a korábbi McLaren-pilóta.

Ünnepel a Ferrari (Fotó: XPB)