Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hibrid csomaggal próbálkozik a Haas

Hibrid csomaggal próbálkozik a Haas

Motorsport
Tovább folytatja a kísérletezgetést a Haas: a hétvégén rendezendő Orosz Nagydíjon az istálló mindkét versenyzője az év elején használt és a legújabb specifikációjú fejlesztési csomag hibridjével próbálkozik majd.

Miután nem tudták megoldani gumiproblémáikat, és elkezdték fölismerni, fejlesztéseik sem hozzák a várt eredményeket, a Haas úgy döntött, adatgyűjtés céljából két eltérő specifikációjú autót küld pályára: a brit és a magyar hétvége közötti időszakban Romain Grosjean az év elején használt csomaggal körözött, Kevin Magnussen pedig a legújabb fejlesztésekkel.

A nyári szünet óta mindketten a legújabb csomagot használták, a csapat azonban jelezte, ezt többek között a pályakarakterisztikák miatt tették, a folytatásban pedig további kísérletezésre számíthatunk tőlük. Kiderült, Oroszországban visszatér a régi csomag, igaz, új formában!

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Ezúttal a melbourne-i specifikációt keverik a legújabbal, és mindkét versenyzőjük ezt a hibrid csomagot kapja. „Már tudjuk, hogyan viselkedik az autó, de szeretnénk megtalálni a legjobb specifikációt az egyes pályákra, ezért tesszük ezt. Már nem próbálkozunk, most azt a csomagot kell feltenni, amit legmegfelelőbbnek tartunk” – nyilatkozta a csapatvezető, Günther Steiner.

Kiemelte, a munka már nemcsak az idei fejlesztésekkel kapcsolatos, hiszen 2020-ra is gőzerővel készülnek. „Természetesen már az új autót is érintik ezek a munkálatok, jövőre ugyanis nem változnak a szabályok, tehát a 2020-as autó az idei továbbfejlesztett változata lesz. Az év közepe óta így készülünk, mióta tudjuk, baj van az autónkkal. Biztosra akarunk menni, hogy ezúttal nem követjük majd el azokat a hibákat, melyeket az idei autóval kapcsolatban elkövettünk” – magyarázta.

A csapatfőnök szavaiból leszűrhető, az istálló a fejlesztésekkel már inkább 2020-ra figyel, és lassan elengedi az idei évet, ami bajnoki helyezés tekintetében eddigi leggyengébbje lehet, hat futammal a szezon vége előtt ugyanis csak a kilencedik helyen állnak, miután mindössze az év során egyetlenegy pontot szerző Williamst tudták leelőzni.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak