Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc kért elnézést: Egyszerűen kussolni fogok!

Leclerc kért elnézést: Egyszerűen kussolni fogok!

Crash
Megértette a Ferrari szingapúri stratégiáját Charles Leclerc, aki négy nap elteltével már bánja a csapatot hibáztató rádiós megjegyzéseit.

Nem szállt ki boldogan autójából Charles Leclerc a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj után. A pole pozícióból rajtolt, a kerékcseréjéig vezetett, és kontroll alatt tartotta az ellenfeleket – leszámítva saját csapattársát, aki elévágással lepte meg őt, és elhappolta előle a futamgyőzelmet. A monacói nem vette jó néven, hogy Sebastian Vettel a semmiből termett előtte a kerékcserék után, és számon is kérte ezt a Ferrarin.

Leclerc többször is a csapatrádió gombjához nyúlt. Miután meglátta maga előtt a másik Ferrarit, csak annyit kérdezett: „Hogy a pokolba…?!”. Később a biztonsági autós fázisok alatt is pörlekedett mérnökével, aki a motor óvására és az autó biztonságos hazahozatalára szólította föl. A versenyző eközben egyértelművé tette, hogy vissza akarja kapni a vezető pozícióját, vagy ha nem adják, legalábbis visszavenné. Elégedetlenkedésében még azt is megállapította, hogy amit a stratégák csináltak vele, az „nem volt fair”.

Négy nappal a történtek után Szocsiba már higgadtan és az események hátteréről is mindent tudva érkezett meg, és bevallotta, megbánta a csapat ellen irányuló eltúlzott reakcióit. „Ez többé nem fog megtörténni velem. Az autóban adott reakcióim elfogadhatatlanok voltak, fölöslegesek. Még úgy is, hogy buzgott bennem az adrenalin” – mondta önkritikusan. „Ez is csak azt bizonyítja, hogy sokat kell még tanulnom. Egy ilyen helyzetben semmi szükség ilyesmire. A csapat mindent helyesen csinált.”

Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Leclerc megerősítette, már érti és megérti a csapata stratégiai döntését, mivel bebizonyosodott számára, hogy Sebastian Vettel korábbi kerékcseréje nem a házon belüli helycserére irányult, hanem az első két pozíció bebiztosítására. „Az első és második helyen értünk célba. Másféle taktikával nem lettünk volna elsők és másodikak, és ez a lényeg. Egyértelműen sokat tanulhatok ebből, és változtatnom kell annak érdekében, hogy ez a jövőben ne ismétlődjön meg” – tért vissza a rádiós kirohanására.

A kétszeres futamgyőztes a történtek után elhatározta, hogy a jövőben változtat rádiózási szokásán, próbálja megőrizni hidegvérét, és ha kell, tartja is a száját. „A cél, hogy mostantól kevesebbet nyomkodom a rádió gombját. Az autóban sosem egyszerű, mindig tele vagy adrenalinnal. Reggel úgy kelsz fel, hogy első gondolatod a győzelem, és este is a győzelmen jár az agyad, szóval ezek után az ilyesmi elég nehéz. De jobban kell kontrollálnom magam az efféle helyzetekben, és – hogy is mondhatnám ezt visszafogottabban? – egyszerűen kussolni fogok! Tanulni fogok ebből, és próbálom elkerülni, hogy megismétlődjön” – ígérte a monacói tehetség.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak