Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen: Sz*r kanyar, sz*r büntetés

Magnussen: Sz*r kanyar, sz*r büntetés

Autosport
Kevin Magnussen a tőle megszokott őszinte stílusban véleményezte oroszországi büntetését, amit azért kapott, mert nem megfelelően tért vissza a pályára a kettes kanyarban. A dán szerint a szankció és az említett kanyar is sz*r.

A Haas versenyzője későn fékezett az említett pályaszakasznál, miközben pozícióját védte Sergio Pérezzel szemben, hibáját követően pedig áthajtott a kanyar melletti rázóköveken. Az előírások értelmében viszont itt a versenyzőknek a bóják által kijelölt útvonalon kell visszatérniük, amit a dán elmulasztott, mivel autója nem megfelelő szögben volt annak megkerüléséhez.

Ezért öt másodperces büntetést kapott, ami miatt végül nem nyolcadikként, hanem kilencedikként rangsorolták, tehát két bajnoki pontot is „veszített”. A döntéssel egyáltalán nem értett egyet, ennek pedig a leintés óta többször is hangot adott.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Először csapatrádióján jelezte, veszélyes lett volna az előírt módon visszatérni, majd marhának titulált a versenybírákat. Hangulata a leintés utáni nyilatkozatok során sem változott. „Sz*r” – véleményezte a büntetést. „Itt van nekünk ez a kettes kanyar, ami önmagában is egy sz*r kanyar. Ostoba. Csak tegyenek oda sóderágyat… vagy bármi hasonlót!”

„Nem vagyok biztonsági szakértő, és nem is leszek, de azzal, hogy lecsúsztam a pályáról, átmentem azon a nyomorult rázókövön és pokoli sok időt veszítettem, eléggé megbüntettem magam a hibámért. Semmit sem kellett volna tenniük, mert nem vágtam le a kanyart. Nem volt fekete-fehér ez a szituáció. Mégis úgy döntöttek, hogy büntetést adnak nekem” – folytatta, majd megjegyezte, még mindig hihetetlennek tartja, hogy megbüntették, hiszen a baleset elkerülésére figyelt.

„Le kellett volna állnom és élesen balra mennem, hogy mindkét bóját megkerüljem. Túl nagy volt a sebességem, és igyekeztem tenni valamit. Elveszítettem a pozíciót, sok időt buktam, koszos volt a gumim a kör hátralévő részében, szóval eléggé megbüntettem magam. Eléggé szürke zóna volt ez, mégis úgy döntöttek, hogy megbüntetnek” – magyarázta.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak