×

Albonnak csak egy cél lebeg a szeme előtt

A Red Bull év közben előlépetett újonca, Alexander Albon csak a hátralévő futamokra összpontosít, és nem gondol túl sokat a 2020-as szezonra valamint arra, milyen esélyei vannak a versenyzői ülés megtartására.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Albont pályafutása első Forma–1-es szezonjában, mindössze tizenkét futam után léptették elő a Red Bull első számú alakulatához, ahol a vártnál gyengébben teljesítő Pierre Gaslyt váltotta (a francia a Toro Rossóhoz került vissza). Szerződése egyelőre a 2019-es idény végéig szól, ami pedig a jövő évet illeti, a bikások közte és Gasly között választanak majd.

Tudva, hogy a főnökök elégedettek vele (Helmut Marko, a csapat tanácsadója több ízben dicsérte őt), ő számít fő esélyesnek, hivatalos bejelentésre viszont még nem került sor, az F1-ben pedig többször láttuk már, annak megejtéséig bármi megtörténhet…

Van tehát nyomás Albon vállán, ő viszont igyekszik kizárni ezt, és csak a legfontosabb feladatra összpontosít: arra, hogy minden futamon jól teljesítsen. „Eddig minden nagyon jó, és rengeteg támogatást kapok a csapattól. Ők engem tanulmányoznak, miközben én a csapatról tanulok és próbálom megvetni a lábam. A srácok nagyon nyitottak velem szemben, folyamatosan kérdeznek és érdeklődnek” – kezdte nyilatkozatát.

Allexander Albon (Fotó: XPB)Szóval minden nagyon nyitott. Azt hiszem, az emberek úgy vélik, most nagyon nagy nyomás van rajtam, de nem ez a helyzet. Most minden a tanulásról szól, és arról, hogy lássam, miként mennek itt a dolgok. Nem igazán foglalkozom a következő évvel és a tárgyalásokkal. Csak a jelenre összpontosítok, és arra, hogy minden futamból kihozzam a maximumot” – fogalmazott.

Kiemelte, a csapat sem helyez rá extra nyomást. „Tudom, hogy végső soron csak az eredmények számítanak. Cél egyelőre nem igazán van számomra. A versenyek összerakásáról van szó, és van még pár futam, mielőtt döntenek. De nem hajtanak túl, vagy hasonlók” – mondta.

Végül a Honda hazai futamáról, a hétvégi Japán Nagydíjról is szólt, melyen még jobban oda szeretné tenni magát. „Nagyon izgatott vagyok, hiszen ez lesz az első japán futamom. A pályán már mentem régebben, de csak gokartokkal, szóval kíváncsi vagyok, milyen lesz F1-es autóval. Nagyon szórakoztatónak tűnik, egész évben ezt a pályát vártam legjobban. Egyértelmű, hogy a csapat számára is fontos hétvége lesz ez, én pedig jó eredményt akarok elérni a Honda hazájában!”

Alexander Albon (Fotó: XPB)