Musorujsag
Élő Eredmények

Markót nem zavarják Verstappen kritikái

Markót nem zavarják Verstappen kritikái

GMM
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, nem zavarja, hogy a csapat versenyzője, Max Verstappen kritikus hangvitelben nyilatkozott az istálló, és a motorpartner (a Honda) teljesítményéről.

A nyári szünet előtt a Red Bull-Honda és Max Verstappen javuló teljesítménye volt az egyik legfelkapottabb téma a királykategóriában, a holland ugyanis két futamgyőzelmet is szerzett, a Hungaroringen pedig pályafutása során először a rajtelsőséget is sikerült elhódítania. Az év második felére viszont nem sikerült átmenteni ezt a lendületet.

Noha dolgukat több alkalommal is motorcserés büntetések nehezítették, tempójuk nem volt olyan meggyőző, mint a pihenő előtti futamokon, a Ferrari látványos javulásával pedig egyértelműen harmadik erővé váltak.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

Verstappen ezt látva egyre többször üt meg kritikus hangnemet csapatával, és a Hondával kapcsolatban, ami egyesek szerint nem túl pozitív előjel a 2021-es szezonnal kapcsolatban, a holland szerződése ugyanis jövője jár le, arra pedig több alkalommal is utalt, ha nem kap bajnokesélyes autót, könnyen továbbállhat.

A tanácsadó, Helmut Marko megjegyzései kapcsán kijelentette, őt nem bosszantják fel a holland őszinte nyilatkozatai. Sőt! „Maxnak részben igaza is van” – kezdte az Auto Bildnek nyilatkozó szakember, majd gyorsan hozzátette, a szerencse sem állt mostanában az ő oldalukon.

„Igaz, hogy két alkalommal (Belgiumban és Olaszországban) a versenye jóformán már az első körben véget is ért. Ezek a dolgok viszont megtörténnek a pályán, benne vannak a pakliban. Mi viszont itt a Red Bullnál azt akarjuk, hogy olyan versenyzőink legyenek, akiknek megvan a maguk véleménye, és ennek a véleménynek szabadon hangot is adhatnak. Ez nem probléma” – zárta gondolatát a tapasztalt sportvezető, aki gyakran maga is kíméletlenül őszintén nyilatkozik.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Helmut Marko (Fotó: XPB)

További tartalmak