Musorujsag
Élő Eredmények

Óvatos a Ferrari Szuzuka előtt

Óvatos a Ferrari Szuzuka előtt

GMM
A Ferrari remek formában van a nyári szünet óta, várhatóan tehát a Japán Nagyíjon is komolyan számolni kell velük, a csapatvezető, Mattia Binotto azonban óvatosságra int. Kiemelte, csak egy tökéletes hétvégével lehetnek ismét ott az élen.

Az első fele csalódással teli volt a vörösök számára, a nyári szünet óta azonban komoly lendületben vannak: Belgiumban, Olaszországban és Szingapúrban sem találtak legyőzőre, Oroszországban pedig egy nagy adag balszerencse is kellett ahhoz, hogy alulmaradjanak a Mercedesszel szemben azt követően, hogy az időmérőn ismét ők voltak a leggyorsabbak.

A most következő Japán Nagydíjon jó esélyük nyílik majd a javításra, a pálya ugyanis papíron fekszik az autójuknak, hiszen itt is profitálhatnak roppant motorerejükből, a csapatvezető azonban semmit sem szeretne elkiabálni.

Mattia Binotto a hétvége előtt kiemelte, bár az istálló lendületbe jött az év második felében, egész hétvégén tökéletesen kell dolgozniuk, hogy folytathassák jó szereplésüket, a futamokat tekintve pedig visszatérhessenek a győztes útra. „Szocsiban jól teljesítettünk, ennek köszönhetően pedig sikerült megszereznünk zsinórban a negyedik rajtelsőséget” – kezdte az olasz szakember.

„Ahhoz viszont, hogy Japánban is újra az élen legyünk, mindennek a helyén kell lennie. Így közelítünk ehhez a versenyhétvégéhez, miközben próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet a csomagunkból” – folytatta. „Ha ez sikerül, remélhetőleg olyan versenyképesek leszünk, mint az előző hétvégéken.”

„Sebastian (Vettel) és Charles (Leclerc) is imádja a szuzukai pályát, ami egészen különleges, az első szektor kanyarjaitól kezdve egészen az elképesztő szurkolókig, akik a hétvége során végig hihetetlen hangulatot varázsolnak a helyszínen. Bízunk benne, hogy ők is élvezni fogják majd az izgalmas hétvégét” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak