Button: Hamilton volt a leggyorsabb, Alonso a legteljesebb

Miközben visszatekintett hosszú pályafutása Forma–1-es csapattársaira, Jenson Button elárulta, kit tart közülük leggyorsabbnak, legteljesebbnek, technikailag legfelkészültebbnek és azt is, melyikük lepte meg legjobban.

Lewis Hamilton és Jenson Button (Fotó: XPB)
Tizenhét éves Forma–1-es karrierje során Button számos neves versenyzővel küzdhetett, többükkel pedig csapattársként is összemérhette tudását. A Forma–1 hivatalos podcastjának legutóbbi adásában többek között rájuk is visszagondolt, és elárulta, melyikük mely területen, mely képességével győzte meg legjobban őt.

„A leggyorsabb természetesen Lewis (Hamilton) volt” – kezdte a jelenlegi címvédővel, akivel a McLarennél alkotott egy csapatot 2010 és 2012 között. „Ez vitathatatlan. A legteljesebb viszont Fernando (Alonso) volt” – tért át egy másik mclarenes márkatársra.

Jenson Button és Fernando Alonso (Fotó: XPB)„Fernandónak alig voltak gyengeségei. Persze tisztában vagyok azzal, hogy mindenkinek van valamilyen. Mindketten óriási versenyzők, akik elsősorban elképesztő tehetségükről híresek, és arról, hogy számos világbajnoki címet szereztek” – folytatta a brit, majd elárulta, hiába tartja mindkét klasszist kiemelkedőnek, technikai felkészültség szempontjából van, aki náluk is jobb volt.

„Ebben a tekintetben Rubens Barrichello legalább egy fejjel a többiek előtt járt. Mindig pontosan tudta, hogyan kell a lehető legjobban beállítani a versenyautót. Rengeteget tanultam tőle az alatt, amíg a csapattársam volt” – utalt a 2006 és 2009 közötti hondás/brawnos időszakra.

Ami a legnagyobb meglepetést illeti, Button egy negyedik nevet is bedobott a kalapba. „Ez igazából Sergio (Pérez) volt” – nevezte meg a ma már tapasztalt, akkor még feltörekvő fiatalnak számító mexikóit, aki 2013-ban volt a márkatárs a McLarennél. „Néhány pályán elképesztően gyors volt, ez egyáltalán nem volt megszokott. Csak nem tudta ezt a formát minden pályán elővenni. A legjobb pályáin viszont nem lehetett megverni” – értékelt.

Jenson Button és Sergio Pérez (Fotó: XPB)