×

Hamilton bármikor kipróbálhatja a Mercedes Forma–E-s autóját

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff jelezte, ha kedvet kap hozzá, Lewis Hamilton bármikor tesztelheti a csillagosok nemrég bemutatott Forma–E-s autóját. Versenyezni viszont egyelőre biztosan nem fog az elektromos géppel.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Az Ausztrál Nagydíj előtt Hamilton kipróbálhatott egy utcai forgalomhoz készült EQC Mercedest, majd a korábbinál lelkesebben nyilatkozott az elektromos autókról, és az azok vezetésével kapcsolatos tapasztalatairól. Amennyiben ezeket a tapasztalatokat szeretné kibővíteni, és elektromos formaautóval is megtenne néhány kört, csapata segíteni fogja őt!

A 2019/2020-as Forma–E szezonban ugyanis már a Mercedes is gyári csapattal fogja képviseltetni magát, tehát a rendelkezésükre áll a legmodernebb elektromos versenytechnika, amit szívesen adnak oda Forma–1-es világbajnokuknak.

Toto Wolff (Fotó: XPB)A tesztelést a szabályok sem tiltanák, hiszen minden Forma–E-s csapat három promóciós nappal gazdálkodhat (ezeket általában filmforgatásra szánják) a gyártók pedig, mint amilyen a Mercedes is, tizenöt napot tölthetnek az erőforrások tesztelésével fejlesztési, javítási céllal. Hamilton tehát jóformán még válogathatna is a megfelelő időpontok közül.

„Együtt mentünk egy elektromos Mercedesszel” – kezdte visszaemlékezését Wolff. „A szállodától mentünk egy Mercedes kereskedésig, és mindketten le voltunk nyűgözve, mennyire jól vezethető az autó. Ha a Forma–E-s gépet is ki akarja próbálni, feltétlenül megteheti! Biztosra veszem, hogy a pályafutása során egy bizonyos szakaszban meg is teszi majd. De nem azt mondom, hogy a Mercedes versenyzője lesz a Forma–E-ben. Most csak a saját feladatára figyel!” – tette hozzá.

A Mercedes versenyzői Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries lesznek a Forma–E novemberben induló szezonjában, melyben Wolff érzése szerint az újonc gyártó nem számít favoritnak. Ami az ő részvételét illeti, sportigazgatóként erre a szériára is figyel majd, elmondása szerint azonban csak nagyjából 10 százalékos erőbedobással, hiszen fő feladta neki az F1-es istálló felügyelete.

A Mercedes Forma-E-s autója (Kép: Mercedes)