×

McLaren: Egy rossz hétvége, és minden megváltozhat

Hiába tűnik megnyugtatónak az előnye a Renault-val szemben, a McLaren nem dől hátra a szezon utolsó öt futama előtt, csapatfőnökük ugyanis jól tudja, elég egy rossz hétvége, és forróvá válhat a talaj a lábuk alatt.

Motor Racing - Formula One World Championship - Russian Grand Prix - Qualifying Day - Sochi, Russia Carlos Sainz (Fotó: XPB)
A britek 33 pontosra növelték előnyüket Oroszországban, ami lévén egy, a középmezőnyben zajló csatáról van szó, tetemesnek mondható öt fordulóval a világbajnokság vége előtt. Hogy ennek a fórnak a ledolgozása nem lesz egyszerű, azzal a Renault is tisztában van, igaz, mindent elkövet majd azért, hogy beérje a riválist (Japánban például új fejlesztéseket visz).

A McLarennél eközben értelemszerűen az előny konzerválása, vagy növelése a cél, és bár egyelőre maguk is tudják, jó helyzetben vannak, nem szándékoznak hátra dőlni, hiszen már idén is megtapasztalták, egy hétvége alatt is sokat változhat helyzetük.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)Olaszországban például rengeteg pontot veszítettek, miközben a Renault idei legjobb teljesítményét nyújtva jelentőset zárkózott – más kérdés persze, hogy Szocsiban aztán ismét a McLaren vitte a fontos pontokat. „Bár Szuzuka előtt sikerült növelnünk az előnyünket a gyártók bajnokságában, nagyon jól tudjuk, sokat kell még dolgoznunk azért, hogy stabilizálni tudjuk a pozíciót” – nyilatkozta a csapatvezető, Andreas Seidl az istálló futamelőzetesében.

„Most nagyon szoros a középmezőny, és egyetlenegy hétvége során változhat a helyzet. Nekünk most arra kell figyelnünk, hogy ennek a csatának a sorsa továbbra is a mi kezünkben maradjon. Ez természetesen attól függ, hogy a pályán és a pálya mellett is a lehető legjobb teljesítményt tudjuk kihozni magunkból” – hangsúlyozta.

Ami a Japán Nagydíjat illeti, a csapat tapasztaltabb versenyzője, Carlos Sainz úgy érzi, most erősebbek lehetnek, mint az előző, szocsi hétvégén voltak. „Most jobbak lehetünk. Szocsiban olyan igazán jól sosem éreztem magam a McLarenben, ami azt mutatja, hogy továbbra is van még dolgunk, ha előre akarunk lépni. Ugyanakkor Szocsi a pálya karakterisztikáját nézve mindig nagyon nehéz volt számunkra. Remélhetőleg Japán jobb lesz” – nyilatkozta a spanyol.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)