Rendeződött Ricciardo és a korábbi tanácsadó vitás ügye

Rendeződött Daniel Ricciardo és a korábbi tanácsadó, Glenn Beavis jogi vitája, melynek tétje több millió euró volt. A felek egy közösen kiadott közlemény szövege szerint békésen rendezték nézeteltérésüket.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Beavis 2012 és 2018 között dolgozott együtt az ausztrál versenyzővel, kinek Renault-hoz szerződéséből is kivette részét. Állítása szerint Ricciardo az ezért járó pénzeket felejtette el kifizetni neki – az összeg egyes források szerint 10 millió eurónál is nagyobb volt egy korábbi megegyezés értelmében, ami kimondta, minden egyes szerződés után 20 százalék jár a tanácsadónak.

A szakember az alapfizetés után járó összegen felül a különböző jutalékok (például a céges autók használata, vagy a pilóta szuperlicencének díja) után is pénzt követelt, és egy ideig abban sem volt egyetértés, pontosan mikor szűnt meg a felek munkakapcsolata.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)Nem tűnt tehát egyszerűnek az ügy, melynek „kibontás” már a nyáron kezdetét vette a londoni legfelsőbb bíróságon. Most azonban a felek (némileg váratlanul, az előzmények ismeretében talán meglepő módon is) jelezték, sikerült pontot tenni a jogi vita végére: közös kommünikében tudatták a nyilvánossággal, hogy békés úton rendezték nézeteltéréseiket.

„Daniel Ricciardo és Glenn Beavis örömmel szeretnék megerősíteni, hogy sikeresen rendezték a Glenn követelésével kapcsolatos ügyüket, ezzel pedig véget vetettek a bírósági eljárásnak. Daniel és Glenn a legjobbakat kívánják egymásnak a folytatásra nézve” – állt a közleményben.

A tárgyalás során nyilvánosságra hozott dokumentumokból egyébként többek között az is kiderült, hogy Ricciardo 2019-es, 2020-as alapfizetése 55 millió dollár a Renault-nál, tehát ahogyan azt korábban több forrás is jelezte, az ausztrál valóban a legjobban fizetett Forma–1-es versenyzők közé került a franciához való igazolással.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)