Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen úgy érzi, a bírák nem gondolkodtak, csípőből tüzeltek

Magnussen úgy érzi, a bírák nem gondolkodtak, csípőből tüzeltek

Motorsport
Noha már eltelt két hét, és sokkal higgadtabban gondol az esetre, Kevin Magnussen továbbra sem érti, miért büntették Szocsiban, a versenybírói utasítások ugyanis érzése szerint nem tértek ki az ő esetére.

A dán öt másodperces büntetést kapott Szocsiban, amiért nem a bírák által kijelölt helyen tért vissza a pályára, miután az aszfaltozott bukótérbe került a Sergio Pérezzel folytatott csata hevében. A leintést követően dühösen sz*rnak nevezte a bírák döntését, akiket egyébként főnöke, Günther Steiner is élesen kritizált (ő idiótának titulálta őket).

Bár az azóta eltelt két hétben Magnussennek volt ideje lehiggadni, és átgondolni a történteket, büntetését most sem érti, elmondása szerint ugyanis nem tett semmi rosszat, hiszen egyetlen konkrét szabályt, vagy utasítást sem szegett meg.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Egy dolgot mondtak nekünk, és nem tettem olyat, ami ezzel szembement, ami büntetést ért volna” – kezdte, amikor a Japán Nagydíj helyszínén a Szocsiban történtekről kérdezték. „Azt mondták, ha a bal oldalra sodródunk, a bóják megkerülésével kell visszatérnünk, mert ha nem, büntetést kapunk. Én viszont a kerékvetőkön hajtottam át. Az pedig sehol sem volt leírva, ilyenkor mit kell tenni. Próbáltam jól cselekedni, és időt is veszítettem. Rossz döntés volt ez, és szerintem ők is tudják” – tette hozzá.

Elmondta, rádión igyekezett meggyőzni a bírákat arról, hogy mindent megtett a szabályok betartásáért, ám abban a szögben, ahogyan megérkezett a kerékvetőkre, biztonságos keretek között nem tudta volna megkerülni az első bóját. Úgy érzi, a bírák csípőből tüzeltek, vagyis azonnal büntettek, ahelyett, hogy alaposabban megvizsgálták volna az esetet.

„Mondtam, hogy próbáltam elérni a bójákat, de nem tudtam. Ők hozták a szabályokat, szóval vethettek volna egy pillantást arra, mit mondtak nekünk… mindent megtettem. Nem arról volt szó, hogy padlógázzal áthajtottam a bukótéren, nem arról, hogy el sem vettem a lábam a gázról, és emiatt egyetlenegy tizedet sem veszítettem. Úgy érezem, hogy ennél az esetnél csípőből tüzeltek” – zárta gondolatát a dán.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak