Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz örül, hogy ismét régi harcostársa mellett dolgozhat

Sainz örül, hogy ismét régi harcostársa mellett dolgozhat

F1i
Carlos Sainz örül, hogy a McLarennél ismét James Key mellett dolgozhat, aki már a Toro Rossó-s időszakban kivívta tiszteletét, és aki érzése szerint komoly erősítés az istálló számára, ahol ismét remek munkát végez.

Miután voltak viták a Red Bull és a McLaren között arról, mikortól állhat munkába a korábbi Toro Rosso-mérnök, Key csak idén márciusban csatlakozott új csapatához, tehát a 2019-es autó tervezésébe ő még nem szólhatott bele, technikai igazgatóként viszont annak fejlesztései fölött már bábáskodhatott.

Key a legtöbb szakértő szerint meghatározó alakja lehet a McLaren útkeresésének, a Toro Rossónál ugyanis többször bizonyította tehetségét, és olyan autót tervezett, mellyel a bikások kisebbik csapata a középmezőny legjobbjaival harcolhatott.

James Key (Fotó: XPB)

Carlos Sainz akkor, és most is a brit mérnökkel dolgozhat, akit ő is nagyra tart, és akitől is ő is előrelépést vár. „Találkoztam vele Szingapúrban, és nagyon-nagyon sokat beszéltünk az idei autóról, valamint a 2020-asról. Megosztottam vele a véleményem azokról az autókról, amiket eddig vezette: az ő tervezéseiről, valamint a Renault-ról és a McLarenről. Örülök, hogy vele dolgozhatok, hiszen remek munkát végez. Persze, majd az idő ítéli meg, de szerintem itt is remek lesz” – nyilatkozta.

Mint a spanyol is rámutatott, egyelőre nehéz megítéli Key McLarennél végzett munkáját, az idei fejlesztések viszont remekül működtek, és ezek tervezéséhez már neki is köze volt, ez pedig Sainz szerint ismét csak azt bizonyítja, Key fontos lesz az istálló számára. Ami a folytatást illeti, a pilóta már várja, hogy 2020-ban az első Key által tervezett autóval magasabb fokozatba kapcsoljon a partnerség.

„Nagyon jól tudja, versenyzőként mire van szükségem, és most már én is nagyon jól ismerem őt. Remekül ki lehet jönni vele, és könnyen együtt tudunk működni, egyenes embernek ismerem, szóval eddig nagyon jól alakul ez az együttműködés. Mindig nagyon izgalmas, amikor egy új csapatban találkozol korábbi kollégákkal, barátokkal. Ez egy teljesen új élmény. Egy tapasztalt versenyző, aki a rutinjával próbálja segíteni a csapatot és egy új technikai igazgató, aki szintén ezt akarja – ez egy nagyon izgalmas kihívás. Élvezem” – zárta gondolatát.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak