Verstappen nem ábrándult ki a Red Bullból, csak unatkozott...

Max Verstappen a nyomásgyakorló kijelentései után tisztázta, nem veszítette el a Red Bullba és a Hondába vetett bizalmát, és nem ábrándult ki annyira, hogy bizonytalanná váljon a jövője.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Szingapúr után „figyelmeztetést” emlegetett, Szocsi után pedig apjával együtt már arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy a Red Bull jelenlegi formája, valamint nagy lemaradása láttán már abban sem biztos, 2020-ban lesz-e esélyük harcba indulni a bajnoki címért. Max Verstappen a jelek szerint kicsit sem örült annak, hogy az utóbbi hetekben a Red Bull formája elmaradt a várakozásoktól, és még csak esélye sem nyílt újabb futamgyőzelmekre. Azzal pedig, hogy elkezdte hangoztatni, nem tudja még, mit hoz számára a hosszabb távú jövő, nyilvánvalóan nyomást próbált gyakorolni csapatára.

Verstappen szerződése 2020 végéig szól az osztrákokkal, és kétség sem férhet hozzá, hogy elgondolkodik a váltáson, ha nem érzi úgy, hogy célt érhet a Red Bull-lal. Hogy pontosan mi zajlik közte és az istálló között, arról csak a külső jelek alapján találgathatunk. Beszédes nyilatkozatai mindenesetre aligha a véletlennek voltak köszönhetők, és talán nem is voltak hatástalanok. Helmut Marko tanácsadó már a hét elején jelezte, még ha nem is teljesen ért egyet a helyzetértékelésével, nem haragszik Verstappenre szókimondósága miatt. A felek szerdán aztán együtt látogatták meg motorpartnerük, a Honda vezetőségét, akik részletesen vázolták jövőbeli elképzeléseiket, céljaikat, hátha ezzel is meg tudják győzni a magas elvárásokat támasztó Verstappent.

Talán sikerült. A versenyző legalábbis a szuzukai csütörtöki sajtónapon már visszafogottabb hangnemben beszélt a helyzetükről, és tisztázta, nem ábrándult ki a csapatából, továbbra is hisz a Red Bullban és a Hondában. „Nem voltam igazán csalódott, de természetesen boldog sem voltam. Viszont ez természetes, mivel eléggé unalmas versenyem volt. Amikor nyersz és izgalmas versenyen vagy túl, mindig boldogabbnak tűnsz utána, főleg, ha a dobogón végeztél. Az utóbbi versenyeink nem alakultak a legjobban, de hiszem, hogy jobbra vagyunk képesek, és keményen dolgozunk a javításért” – indokolta, miért tűnt kiábrándultnak két hete.

Max Verstappen (Fotó: XPB)Egyúttal tisztázta, hogy a jövőjét nem a mostani történések vagy eredmények fogják meghatározni. „Nem lett volna helyes, ha Szocsiban a verseny után nagyon boldogan álltam volna a kamerák elé. Egyszerűen dolgozunk tovább keményen a jobb jövőért. Nem tudom, nem aggódom emiatt. Egyszerűen csak nyerni akarok, mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtani, és a csapat is erre törekszik. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – bocsátotta előre.

A közelebbi jövőt illetően mindenesetre nem adta alább az elvárásokkal, és minimum egy dobogót szeretne a Honda hazai versenyén. „Igen, határozottan ez a cél. De mindenekelőtt várjuk meg, hogy alakul a hétvége és az időjárás! Mindenesetre mindent meg fogok tenni a hétvégén a jó eredményért” – ígérte.