Japán Nagydíj: sajtóvisszhang

A brit, az osztrák és a spanyol sajtó a konstruktőri világbajnoki címét ismét bebiztosító Mercedest és a győztes Valtteri Bottast méltatja a Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Nagy-Britannia:

The Guardian: „Volt már istálló, amely uralta a Forma-1-et, de a Mercedes teljesítménye példátlan. A sorozatban elért hatodik világbajnoki cím a Ferrari 1999 és 2004 közötti produkciójára emlékeztet, de: Hamilton és Bottas olyan előnyre tesz szert, hogy csak ők nyerhetik meg a pilóták pontversenyét, és a hatodik duplázással rekorder a Mercedes.”

BBC: „A Mercedes a Japán Nagydíjon új sztenderdet állított fel a Forma-1-ben: már biztos, hogy hatodszor is övé lesz mindkét világbajnoki cím. Ennek ellenére Toto Wolff csapatfőnök a verseny után nem volt maradéktalanul elégedett, miután az időmérőn kikaptak a Ferraritól.”

A verseny rajtja (Fotó: XPB)Ausztria:

Kronen-Zeitung: „Valtteri Bottas volt a japán GP csillaga.”

Spanyolország:

El Mundo: „Valtteri Bottas, aki gyakran az árnyékban van, Szuzukában a rajttól a célig magára irányította a figyelmet és zavartalan győzelmet aratott.”

El País: „Bottas Szuzukában vett magának egy szeletet a tortából.”

Sport: „A hétvégén, amely szinte teljesen a Hagibis tájfunról szólt, Valtteri Bottas nem engedte, hogy a pályán valaki más játssza a főszerepet.”

Fotó: XPB