Musorujsag
Élő Eredmények

Magányos futamon szállította eddigi legjobbját Albon

Magányos futamon szállította eddigi legjobbját Albon

Sky Sports
Bár számára nem volt túl eseménydús a futam, sőt ő maga is magányos menetként jellemezte, Alexander Albon örömmel szállt ki autójából Szuzukában, hiszen pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el. Újabb ok a Red Bullnak a thai újonc megtartására?

Megvolt az első igazán komoly Red Bull-os villanása a nyári szünetben előléptetett Albonnak: a szuzukai időmérőn ezredre azonos kört futott csapattársával, a mezőny egyik legtehetségesebb és legelismertebb versenyzőjével, Max Verstappennel, aki már évek óta a bikások autóit hajtja, tehát sokkal jobban ismeri a technikát.

A thai a futamon is helyt állt, igaz, a rajtja nem sikerült túl jól, később viszont visszaverekedte magát az élmezőny mögé. Noha addigra a dobogó már elérhetetlen távolságba került, negyedik helyezése pályafutása eddigi legjobbja volt, teljesítményével pedig ő is elégedett.

„Az időmérőnek és a futamnak is nagyon örültem” – kezdte nyilatkozatát. „Amikor a kvalifikáción kihajtottunk a pályára, nagyon kényelmesen éreztem magam az autóban” – tette hozzá a thai, aki tehát a kényszerű szombati pihenőnap (egy tájfun miatt törölték a harmadik edzést, az időmérőt pedig vasárnapra helyezték) után azonnal fölvette a ritmust.

„Amikor az ember jól érzi magát az autóban, mindig jön a jó köridő, főleg egy ilyen pályán, mint a szuzukai! A rajtnál sajnos kipörögtek a kerekek, ami az én hibám volt” – ismerte el szerényen egyetlen vasárnapi „botlása” kapcsán. „Itt két pozíciót is veszítettem, ami alapvetően meghatározta, sőt el is döntötte a futamomat, hiszen innentől kezdve azért dolgoztam, hogy valahogy visszakerüljek a McLarenek elé.”

Lando Norrist még viszonylag hamar visszaelőzte, egy véleményes manőver során, amiért végül nem kapott büntetést. „Az ötödik helyért végrehajtott előzést szoros volt. Lando elég helyet hagyott nekem, én pedig nyitva hagytam az ajtót, de eléggé szoros volt a helyzet. Később aztán, amikor lehagytam Carlost (Sainz) a senki földjére kerültem. Az előttem lévők már eltűntek, egyedüli fenyegetést a mögöttem autózok jelentettek. Szóval innentől kezdve már csak a gumikat kellett kezelnem” – magyarázta.

„A negyedik helyezés az eddigi legjobb eredményem, és úgy is éreztem magam, hogy ez volt az eddigi legjobb a Red Bullnál. Jó, hogy fontos pontokat szerezhettünk a csapat számára, és most ez a negyedik helyezés volt a legjobb, amit elérhettünk. Még mindig tanulnom kell, de elégedett vagyok a fejlődésemmel, ezen a hétvégén pedig tettünk egy lépést a helyes irányba” – fogalmazott.

Eddigi eredményei révén Albon eddig is fő esélyesnek számított a Red Bull még üres versenyzői ülésére, most pedig ismét adott egy okot főnökeinek, hogy meghosszabbítsák eredetileg féléves feladatát. A csapatvezető, Christian Horner például futam utáni nyilatkozatában is komoly dicsérettel illette őt. „Egy kemény, de szabályos manőverrel lehagyta Landót, majd hamar fölzárkózott Carlosra. Innen eléggé magányos futama volt, de tökéletesen vezetett, és megszerezte eddigi legjobb eredményét” – mondta a brit szakember.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak