Tökéletes volt Sainz szuzukai vasárnapja

Carlos Sainz tökéletesnek érzi szuzukai vasárnapját, miután az időmérőn ismét ő szerezte meg a legjobb pozíciót a középmezőnyben, a futamon pedig ötödikként ért célba, újra az üldözők legjobbjaként, újra nagyon fontos pontokat szerezve a McLarennek.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Különleges volt a Japán Nagydíj vasárnapja, a szupertájfun szombati tombolása miatt ugyanis egy napon rendezték a kvalifikációt és a futamot, nem mindennapi kihívás elé állítva ezzel a csapatokat és a pilótákat. Mivel a két esemény szinte azonnal követte egymást, akik mindkettőn jól teljesítettek, joggal érezhették, erős napot hagytak maguk mögött.

Az egyik ilyen versenyző egyértelműen Carlos Sainz volt, aki újfent megszerezte a középmezőny számára megszerezhető legjobb pozíciót (ez most az ötödik hely volt), ráadásul csak 10 másodperccel marad el a Red Bull-os Alexander Albontól.

„Őszintén, ez a nap tökéletes volt” – értékelt. „Az időmérős köröm tiszta volt, akárcsak a rajtom. Később el tudtam nyújtani az első etapot, ez pedig lehetőséget adott számomra, hogy a futam végén erősen teljesítsek a közepes keverékkel. A második szakasz aztán különösen erős volt, végig nagyon erős volt a tempónk” – magyarázta.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)„Amikor Albon és (Charles) Leclerc kiállt a boxba, az egyik előlem, a másik srác pedig mögülem, és később tartani tudtam a tempójukat, az az év egyik legkellemesebb meglepetése volt. A csapat számára is ez volt a szezon egyik legkellemesebb meglepetése, hogy menedzselni tudtuk ezeknek a srácoknak a tempóját. Egészen kivételes körök voltak azok” – folytatta Sainz, akit a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl is komoly dicsérettel illetett.

„Az egész csapat remekül teljesített. Újabb 10 pont van a zsákban, és növelni tudtuk az előnyünket azokkal szemben, akikkel harcolunk a pontversenyben. Carlos egészen szenzációsan ment. A pályán lévő csapatunk minden tagja kivételes munkát végzett, hogy lehozzuk ezt a különös hétvégét. Az autónk most erős volt, és már várjuk a mindent eldöntő futamokat” – mondta.

Ami a pontokat illeti, a McLaren 34 egységnyire növelte előnyét a Renault-val szemben (mivel Japán előtt 33 volt, jóformán konzerválta az eddig is stabil fórt), ami pedig számukra a legfontosabb, a francia ellenfélnek eggyel kevesebb hétvégje maradt, hogy csökkentse azt. Ráadásul a Renault kettős pontszerzéssel záruló hétvégéje könnyen nullássá is válhat, a Racing Point ugyanis szabálytalannak véli vezérlőelektronikáit és kormányait, ezért megóvta eredményüket.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)