Musorujsag
Élő Eredmények

Norris örül, hogy Albont nem büntették

Norris örül, hogy Albont nem büntették

Motorsport
A McLaren újonca, Lando Norris örült, hogy ellenfele, a Red Bull-os Alexander Albon nem kapott büntetést a Japán Nagydíjon, ellene bemutatott kemény előzéséért. A bikások csapatvezetője, Christian Horner külön kiemelte, tiszteli a fiatal britet véleményéért.

Több véleményes manővert is láthattunk a Japán Nagydíjon, ezek között pedig olyan is volt, amiért büntetést is osztottak a versenybírák. Albon és Norris koccanása végül versenybaleset „minősítést” kapott, noha egyesek szerint a brit megérdemelte volna a szankciót, hiszen a pálya mellé kényszerítette az utolsó pillanatokban bevetődő ellenfelet.

Norris nem osztja ezeket a véleményeket. Noha úgy érzi, Albon lekényszerítette őt a pályáról, és ütközés is történhetett volna, ő nem büntette volna ellenfelét, a manőver ugyanis még belefért az ő kemény versenyzésről alkotott elképzeléseibe.

„Az én szememben itt nem volt kontakt” – kezdte. „Megfelelő manővert hajtott végre, jó messziről kellett bevetődnie. A fékjeim túlmelegedtek a törmelékek miatt, ezért blokkoltak az első kerekek. Hasonló manővert terveztem, de nem volt lehetőségem a végrehajtására. Messziről vágódott be, de teljesen tisztességes volt, amit csinált” – tette hozzá.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Kockázatos volt, mert előbb-utóbb úgyis leelőzött volna, hiszen sokkal gyorsabb volt, de ilyen a versenyzés. Nem kapott büntetést ugye? Jó, rendben is van így. Lekényszerített a pályáról, de ez ilyen. Így kell mennie. Ilyen a versenyzés. Tisztességes volt. Láttam, hogy jön, de későn tudtam lelassulni. Már elszánta magát, én meg elkezdtem a kanyarodást, amikor észrevettem. Könnyen rosszabb is lehetett volna” – magyarázta a fiatal versenyző.

A Red Bull csapatvezetője, Chirstian Horner is keménynek, de tisztességesnek nevezte Albon manőverét, majd miután közölték vele, hogy Norris is hasonlóan véleményezte a történteket, a brit újoncról is elismerően szólt. „Ugyanezt érezte? Tisztelem érte! Ha történik egy koccanás, elkerülhetetlenül lesz egy sértett fél. Tisztességes, kemény küzdelem volt. Erről szól az F1” – mondta.

Az esettel kapcsolatban természetesen Albont is kérdezték, aki már a futam után jelezte, elégedett volt az ellenfél pályán nyújtott viselkedésével. „Amikor ilyen manőverekre készül az ember, általában bízik abban, hogy a másik srác elég helyet hagy majd neki. Lando elég helyet hagyott nekem. A manőver során is nyitva hagyta az ajtót. Aztán gyorsan bezárta, amikor arra gondolt, hogy én ott be fogok fordulni, de még befértem, és megszereztem a helyet” – fogalmazott a Red Bull-os.

Alexander Albon és Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak