Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner: Magnussen a pályafutására gondol, én a csapatra!

Steiner: Magnussen a pályafutására gondol, én a csapatra!

GMM
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner nem aggódik különösebben Kevin Magnussen morcos megjegyzései miatt, sőt a Japán Nagydíjat követően ismét helyre tette versenyzőjét, kijelentve, a dán csak saját karrierjére gondol, míg neki az egész istállóval kell foglalkoznia.

Magnussen futama már vasárnap délelőtti időmérőn komoly ütést kapott: a dán a Q1 első perceiben veszítette el uralmát autója felett, amit aztán a Haas szerelőinek sikerült néhány óra alatt üzemképessé tenniük, így a pilóta részt vehetett a futamon. Szereplése azonban nem volt túl eredményes, csupán tizenhetedik lett.

Ezt később szóvá is tette, mondván a futam egész jól reprezentálta egyébként is gyenge évüket, hiszen ezúttal sem volt túl jó a tempó, igaz, azt ő maga is elismerte, ha nem ront a kvalifikáción, feltehetően a pontokért is harcba szállhatott volna.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

A dán nem először nyilatkozott morcosan, és utalgatott negatívan a csapat teljesítményére (emlékezetes kanadai csapatrádiózása, amire főnöke is ingerülten reagált). Az ehhez hasonló helyzeteket a dánhoz hasonlóan őszintén és keményen kezelő csapatfőnök a legutóbbi megjegyzés kapcsán jelezte, nem aggasztják a dán megjegyzései, aztán vissza is szólt neki.

„Számomra ez az egész egy csapatról, egy csapat irányításáról szól, míg Kevin csak a saját pályafutására gondol” – kezdte. „Persze dühös, de mi is azok vagyunk. Általában adunk egymásnak időt a tények feldolgozására, és arra, hogy kielemezzük, mi sült el rosszul” – tette hozzá.

Később kissé árnyaltan azért azt is megjegyezte, Magnussen magába is nézhetett volna, hiszen ő maga rontott az időmérőn, így nem teljesen érti bosszússágát. „Ha dühös, akkor azt velem kell megosztania, mert senki sem követ el hibákat szándékosan. Mi nem vagyunk rá mérgesek, ha falba küldi az autóját” – fogalmazott.

Günther Steiner (Fotó: XPB)
Borítókép: Günther Steiner és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak