Musorujsag
Élő Eredmények

Fékprobléma a Williamsnél: Russell a kiállást is fontolóra vette

Fékprobléma a Williamsnél: Russell a kiállást is fontolóra vette

GMM
Azt követően, hogy Robert Kubica az utóbbi időben több alkalommal is odaszólt csapatának, a Japán Nagydíj alatt és után a Williams újonca, George Russell is kritikusabb hangnemet ütött meg, miután a fékek állapota miatt még az is megfordult a fejében, hogy kiáll a versenyből.

Fennállásának leggyengébb éveként vonul majd be a 2019-es a Williams történelmébe, a szebb napokat is megélt istálló ugyanis egész évben sereghajtó volt, ráadásul – ahogyan azt nemrég Kubica is megerősítette – végig alkatrészhiánnyal küzd, és fejlesztései sem igazán válnak be. Eddig csak a lengyel emelt szót a helyzet ellen, Japánban viszont a márkatárs is bosszúsnak tűnt.

A nehézségeket eddig szó nélkül tűrő, és az erőteljesebb folytatásban töretlenül bízó Russell a szuzukai futam során több alkalommal is fékei állapotára panaszkodott a csapatrádión, majd a leintést követően és a csapat hivatalos közleményében is szóvá tette, valami nem volt rendben…

„Nagyon nehéz versenyem volt, hiszen végig fékproblémákkal küzdöttem – ez nehezítette meg igazán a dolgokat. Teljesen egyértelmű, hogy számomra eddig ez volt az évad egyik legnehezebb futama” – idézte szavait a Williams kommünikéje. Itt már feltehetően higgadtabban nyilatkozott, és az ilyen közlemények esetében megszokott diplomatikus hangnemben, korábban viszont idegesebb volt.

George Russell (Fotó: XPB)

A csapatrádión többször jelezte, ha nem javul a helyzet, feladja a viadalt. „Elértem arra a pontra, amikor már veszélyesnek érzem a folytatást” – közölte a tizenharmadik körben. Tíz körrel később, amikor Romain Grosjean simán lehagyta őt megkérdezte, valóban kinn akarják-e hagyni azután, ahogy a francia elrobogott mellette.„Maradjak? Srácok, én már ezt a kockázatot nem akarom vállalni” – mondta, majd idővel elfogadta a helyzetet.

A leintés után viszont még megjegyezte, változtatni kell a fékeken, hiszen „egészen egyszerűen így nem folytathatjuk tovább”. Majd ismét elmondta, egy ponton megfordult a fejében, hogy kiáll a versenyből. Éppen ezért gyors megoldást vár, hiszen nem szeretné, hogy a problémák megismétlődjenek a következő futamokon.

Később egy nyilatkozatban is kitért a fékproblémára. „Most már egy ideje küzdünk ezzel. Főleg a futamon jön elő. Amikor pedig minden kanyarban fékezni kell, az ember elveszíti a bizalmát az autóban, ha ilyen gondok jelentkeznek. Néhány körben jobb a helyzet, néhányban rosszabb. Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megértsük, mi ennek az oka” – mondta.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak