Musorujsag
Élő Eredmények

A főnök reméli, Gasly és Kvjat is marad

A főnök reméli, Gasly és Kvjat is marad

AutoHebdo
A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost örülne, ha 2020-ban is Danyiil Kvjat és Pierre Gasly versenyezne náluk, hiszen két olyan pilótával dolgozhatna, akik már nagyon jól ismerik az alakulatot, és tudják, mi a dolgok. Bejelentés a Mexikói Nagydíj után várható.

Miután a Red Bull lefokozta Gaslyt, már évközben módosult a Toro Rosso felállása, a franciát ugyanis hozzájuk „küldték” vissza Alexander Albon helyére, akit mindössze 12 futam után dobtak be a mélyvízbe. A thai eddig tisztességesen helyt áll az első számú alakulatnál, ezért feltehetően 2020-ra is megtartják őt – erre már a Red Bull főnökei is utaltak.

Amennyiben a bikások felállása változatlan marad, nagy eséllyel a második számú istállóé is, aminek a csapatvezető külön örülne, hiszen két általa már jól ismert versenyzővel folytathatná a munkát, akiket egyébként is alkalmasnak tart a feladatra.

Franz Tost (Fotó: XPB)

„Ezzel sokkal könnyebbé tennék az életem” – utalt arra a várható döntésre, miszerint a Red Bull mindkét istállója felállását változatlanul hagyja. „Könnyebb lenne minden, mert ez a két srác már elég sokat tud. Már semmit sem kellene tanítanom nekik. Hogy a Red Bullhoz egy kicsit korán kerültek volna?” – tette föl a kérdést, utalva arra, hogy Gasly mellett korábban Kvjatot is lefokozták már.

„Én mindig azt mondom, ideális esetben három évig kellene foglalkoznunk egy versenyzővel” – folytatta. Tény, ennyi időt Kvjat és Gasly sem kapott, hiszen mindketten első Toro Rossó-s évük után kerültek a főcsapatba, igaz, Max Verstappen is, aki viszont azonnal helyt állt.

„Meglátjuk, hogyan dönt a Red Bull. Pierre és Danyiil is nagyon gyors. Mi teljesen elégedettek vagyunk a munkájukkal. Ami engem illet, remélem, hogy 2020-ban Pierre-rel és Danyiillal is folytathatjuk a közös munkát. Az ezzel kapcsolatos döntés eredményét október végén, a Mexikói Nagydíj után kellene bejelenteni” – hintette le zárásként.

Pierre Gasly és Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly és Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak