Musorujsag
Élő Eredmények

Amiért Russell nem bánja, hogy a mezőny végén debütált

Amiért Russell nem bánja, hogy a mezőny végén debütált

GMM
Versenyzőként persze jobban örülne, ha dobogókért és győzelmekért harcolhatna, a Williams újonca, George Russell azonban nem bánja, hogy a mezőny végén töltötte első királykategóriás szezonját, így ugyanis folyamatosan tanulhatott anélkül, hogy a figyelem középpontjában lenne.

Miután a GP3-ban és a Forma–2-ben is bajnoki címet szerzett, mindenki izgatottan várta Russell bemutatkozását, a Williams mélyrepülése miatt azonban a fiatal brit nem mutathatta meg, mire képes. Igaz, tapasztaltabb csapattársát, Robert Kubicát szinte folyamatosan legyőzte, ezzel jelezve, van keresnivalója a legnagyobbak között.

Egy versenyző azonban mindig többre vágyik annál, minthogy a mezőny leglassabb autójában ülve legyőzze márkatársát. Természetesen Russell is szívesebben harcolna a pontokért, szezonjára visszatekintve azonban nem bánja, hogy egy ilyen újoncév jutott neki.

George Russell (Fotó: XPB)

Így ugyanis sikerült úgy fölfedeznie az F1-et, hogy közben nem kellett a rivaldafényben állnia, és nem ugrottak neki minden kisebb hiba miatt. „Azt hiszem, sikerült teljesítenem az év elején megfogalmazott elvárásokat” – mondta a MotorsportWeeknek. „A Forma–1 egy hatalmas hullámvasút, szóval nem voltam biztos abban, mire számíthatok, de általában véve elégedett vagyok azzal, ahogyan a szezon eddig alakult” – tette hozzá.

„Semmit sem változtatnék meg. Kezdve a rosszabb időszakoktól, egészen a jobbakig. Egyébként is, a nehezebb időszakok során nagyon sokat tanultam. Az pedig, hogy a mezőny végén vagyok, olyan lehetőséget teremtett, hogy egy kicsit többet tanuljak, kicsit jobban fölfedezzem az F1-et úgy, hogy nem vagyok előtérben. Remélhetőleg ez segít majd a következő években” – magyarázta.

Bár pozíciók tekintetében nem sikerült elmozdulni az év eleje óta, Russell kiemelte, a Williams fejlődött a szezonkezdéshez képest. „Sokat javultunk, főleg a vezethetőség szempontjából. Ez az autót már sokkal jobb vezetni. Persze minden csapat számára nagyon nehéz hatalmas ugrásokat tenni, viszont úgy érzem, a most lefektetett alapok megfelelőek a következő szezonhoz. Hiszem, hogy a középmezőny végével harcolhatunk majd. Jobban versenyen leszünk, mint most” – fogalmazott.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak