Musorujsag
Élő Eredmények

Latifi ismét Williamst vezethet!

Latifi ismét Williamst vezethet!

Williams
A hétvégén rendezendő Mexikói Nagydíjon ismét lehetőséget kap a Williamstől az istálló tesztversenyzője, Nicholas Latifi, aki az első szabadedzésen ülhet majd autóba. A fiatal kanadai az év végén távozó Robert Kubica autóját vezetheti majd.

Kanada, Franciaország és Belgium után negyedszer vehet részt hivatalos F1-es edzésen a Williams színeiben a Forma–2 ezüstérméért harcoló kanadai pilóta, aki jó eséllyel pályázik az istálló még szabad versenyzői ülésére is. Mexikóban tehát adott esetben már arra is fókuszálhat, hogy még jobban meggyőzte az istálló vezetőit arról, alkalmas a feladatra, mélyvízbe is dobhatják.

„Izgatott vagyok, hogy Mexikóban újra autóba ülhetek, mert nagyon messzinek tűnik már a belgiumi edzés” – nyilatkozta a 24 éves versenyző. „Tavaly volt már lehetőségem arra, hogy részt vegyek az első edzésen Mexikóban, szóval már tudom, mire számítsak.”

„Mivel magasan helyezkedik el, a pálya eléggé különleges. Eléggé kicsi a tapadás, ami mindig nagy kihívást jelent a versenyzők számára. Mint mindig, a célom most is az lesz, hogy egy tiszta edzést teljesítsek, és a munkámmal a lehető legtöbb adatot gyűjtsem a csapat számára, hogy a lehető legjobban hozzájáruljak a felkészüléséhez” – tette hozzá.

Latifi a Williams új, Japánban már kipróbált első szárnyát is pályára viheti, a technikai igazgató, Dave Robson ugyanis elárulta, ezen a hétvégén is próbálkozni fognak az alkatrésszel. „Folytatjuk a részletes adatgyűjtést a pénteki napon. Nicholas ismét csatlakozik hozzánk, Robert autóját vezetheti majd az első szabadedzésen. Eddig minden alkalommal remek munkát végzett, amikor autóba ülhetett, és már várjuk, hogy közölje, milyenek a benyomásai az új fejlesztésekről” – mondta.

A folytatásban egyébként Latifi Mexikó után további két alkalommal ülhet még autóba: Austinban és Interlagosban is övé lesz az egyik Williams az első szabadedzésen. A szezonzárón aztán visszatér az F2-es kötelezettségekhez, reményei szerint pályafutása során utoljára, mielőtt teljes állású Forma–1-es versenyzővé léptetik elő.

Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak