Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Ez nem kockázat, ez egy esély!

McLaren: Ez nem kockázat, ez egy esély!

Motorsport
A McLaren nem a kockázatot, hanem a lehetőséget látja a 2020-as koncepcióváltásban – jelentette ki a csapatvezető, Andreas Seidl, majd ismét egyértelművé tette, a cél ezzel a lépéssel az élcsapatokkal szembeni hátrány csökkentése lesz.

Négy futammal a szezon vége előtt nagyon úgy tűnik, az előző évekhez képest komoly előrelépést téve, négyedikként zárja a gyártók bajnokságát a McLaren. Bár elmondták, ez is nagy eredmény számukra, fél szemmel már most 2020-at figyelik, jövőre ugyanis hasonló mértékű előrelépést szeretnének tenni, hogy megközelítsék a nagy hármast.

Ennek érdekében több ponton is változtatnak autójuk tervezési filozófiáján, ami elsőre kockázatos lépésnek is tűnet, jövőre ugyanis változatlanok maradnak a szabályok, az idei autó pedig jó alap lehetne az építkezéshez.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

A csapat azonban nem aggódik: a főnök kijelentette, érzése szerint semmi rizikó nincs ebben a lépésben, sőt inkább egy esélyt adnak maguknak arra, hogy nagyobb mértékben csökkentsék lemaradásukat. „Én azt mondanám, hogy azt nézve, hol tart most a csapatunk, ez nem kockázat, hanem sokkal inkább lehetőség” – kezdte Andreas Seidl.

„Egyértelmű a célunk! Meg akarjuk tenni a következő lépést. Szóval, remélhetőleg ugorhatunk ismét egyet előre, és ott lehetünk valahol a mostani pozíciónk és a három élcsapat között. Csapatként az lenne számunkra a következő nagy eredmény” – tette hozzá.

A váltással kapcsolatban elmondta, noha nem egy az egyben idei autójukat fejlesztik tovább, azért óvatos lenne, és ő nem nevezné forradalminak sem az újításokat. „Nem nevezném ezt a lépést radikálisnak. Egyszerűen csak próbálunk tenni egy lépést a három nagycsapat felé onnan, ahol most állunk, ebből a hátrányból, ami most van velük szemben” – mondta.

Fotó: XPB
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak