Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: 2020-ban kiszállhat az Alfa Romeo?

Sajtó: 2020-ban kiszállhat az Alfa Romeo?

Motorsport Week
A Motorsport Week rutinos szakírójának, Joe Sawardnak az információi szerint előfordulhat, hogy az idén visszatérő Alfa Romeo 2020 végén máris távozik a királykategóriából, a Sauberrel való együttműködés ugyanis eddig nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Főszponzorként már tavaly megjelent az olasz márka a Saubernél, 2019-re pedig a nevére is vette az istállót, a tervek szerint pedig egyre jobban bele kíván folyni annak működésébe a technikai és a kereskedelmi partnerség keretén belül. Könnyen előfordulhat azonban, hogy az együttműködés mindössze két év után véget ér…

Ezt egy tapasztalt F1-es újságíró, Joe Saward hintette el legutóbbi cikkében, melyben megjegyezte, noha az Alfa Romeo az autóeladásokat szerette volna fellendíteni az F1-es szerepvállalás jelentette nagyobb hírveréssel, a számok továbbra sem kedveznek a gyártónak.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Mint írja, 2019 sem az olaszok éve volt az autópiacon, a helyzet jelenlegi állása szerint pedig valószínűtlennek tűnik, hogy a cég 2020 után is folytatja a most futó F1-es projektet. Ráadásul az idei eredmények eddig csalódást keltőek, a szezon elején ugyanis a negyedik helyet vették célba, egyelőre azonban csak a nyolcadikon állnak.

És ha ez még nem lenne elég, a szakember kisebb feszültségekről is hallott, noha a csapattagok „mindig mosolyognak, amikor a kamerák kereszttüzébe kerülnek”. Ezt követően egy lehetséges alternatívát is felvázolt a Sauber számára az Alfa távozása esetére.

A csapat állítólag továbbra is kapcsolatban van a Hondával, ami motorszállítóvá léphet elő 2021-től. Ez azért lenne érdekes, mert 2017 előtt egy, a japánokkal már bejelentett együttműködést mondtak le, hogy szorosabbra fűzhessék a kapcsolatukat a Ferrarival. Talán ezért jegyzi meg Saward, hogy ha ismét sor kerül a felek közötti megállapodásra, „kapcsolatuk már nem lenne ugyanolyan, mint a Ferrarival való megegyezés előtt” (tehát feltehetően nem „gyári szintű” lenne a partnerség).

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak