Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Nem lehetetlen, de egyre nehezebb a visszatérés

Alonso: Nem lehetetlen, de egyre nehezebb a visszatérés

GMM
Egyre valószínűtlenebb, hogy Fernando Alonso még visszatér a királykategóriába. A témáról korábban többször is sejtelmesen nyilatkozó spanyol legutóbb arról beszélt, az ismételt F1-es szerepvállalást nem tartja elképzelhetetlennek, csak nehezebben megvalósíthatónak…

Miután 2018 végén elhagyta a királykategóriát, sokáig állandó téma volt Alonso esetleges visszatérése, a kétszeres világbajnok ugyanis meglehetősen ködösen fogalmazott a visszavonulás bejelentésekor: elmondta, bár most elköszön, az ajtót nyitva hagyja a folytatás lehetősége előtt. Ennek megfelelően sokáig pletykáltak arról, több csapattal is tárgyalásban áll…

Ő maga eközben egyre ritkábban beszélt az F1-es szereplésről, és következő nagy célját is kijelölte: 2020-ban indul a Dakar ralin. A visszatérés tehát leghamarabb 2021-ben valósulhat meg, ám most már ő maga is egyre távolibbnak érzi azt.

Ráadásul többször kijelentette, csak akkor vállalna ismét F1-es munkát, ha győzelemre esélyes autót kapna, a három élcsapat viszont nem mutat komolyabb érdeklődést az alkalmazása iránt. Korábbi főnöke, és menedzsere, Flavio Briatore pedig a napokban arról beszélt, Alonso csak a Mercedesnél, a Ferrarinál, vagy a Red Bullnál volna hajlandó autóba ülni.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Habár ezt konkrétan nem ismerte el, a spanyol tudja, helyzete egyre nehezebb. „Nem mondanám, hogy ez a visszatérés lehetetlen, de egyre nehézkesebb lesz” – nyilatkozta a GQ-nak. „Most újra évezem, amit csinálok, ez pedig az utolsó világbajnoki években nem így volt. A helyzet nem változott. 2018-ban elköszöntem. Azok után a nehéz évek után vennem kellett egy mély levegőt, és ki kellett tisztítanom a fejem” – folytatta.

Ami a jelenlegi programot illeti, Alonso keményen készül a januári Dakarra, ez pedig elmondása szerint egy sokkal élvezetesebb feladat, mint az F1-es volt. „Ennyire nem lehet szabad az ember az F1-ben. Nem találom a megfelelő szavakat, de mondjuk úgy, ott az ember egy csapatnak a bábja. Egész nap megmondják, mit csinálj, mit egyél, hogyan készülj, és mit egyél” – magyarázta.

„Most már összetettebb versenyző vagyok, a Dakarra való gyakorlással is. Pont ezért döntöttem úgy, hogy ezeket a különböző dolgokat fogom csinálni, mert versenyzőként szeretnék fejlődni. Több szerencsével háromszor, vagy négyszer is világbajnok lehettem volna. De nem hiszem, hogy akkor jobban tisztelnének, mint most, hogy különböző dolgokat is csináltam” – utalt a terepralizásra, a WEC-ben való szereplésre és az amerikai kalandokra.

Fernando Alonso (Fotó: Toyota Gazzoo) Fernando Alonso (Fotó: Toyota Gazzoo)

További tartalmak