Musorujsag
Élő Eredmények

Ismertették a versenyzők austini gumikiosztását

Pirelli
Ezúttal egyformán gondolkodtak az élcsapatok: a Pirelli közzétette a jövő hétvégi austini verseny gumilistáját.

Újabb oda-vissza versenyek várnak a Forma–1 mezőnyére ebben a két hétben. Miközben a mostani hétvégén Mexikóban csap össze a mezőny, egy héttel később már valamivel északabbra, az Egyesült Államokban hajtanak pályára a versenyzők.

Az austini hétvégére a Pirelli a 2-es, a 3-as és a 4-es keverékét jelölte ki. A most ismertetett kiosztás ezúttal eléggé sematikusan alakult. A három élcsapat a konzervatívabbak táborát erősítve 8 garnitúrát rendelt a lágy típusból – egyedül Charles Leclerc-nek lesz eggyel több szettje a piros Pirelli teszteléséhez. A kemény gumiból Lewis Hamilton és Sebastian Vettel rendelkezik egynél több szettel, a közepesből Hamilton, Vettel és Leclerc 3, Valtteri Bottas és a két Red Bull-versenyző 4 garnitúrát kap.

Az alsóházban a legkevesebb lágy gumija a McLarennek lesz (8), a legtöbb a Renault versenyzőinek (10). Kemény keverékből a 20-ból 11 résztvevő kap egynél többet, a legkevesebb közepes papucsa pedig Nico Hülkenbergnek lesz, aki mindössze egy szett a sárga jelzésű változattal vág neki a hétvégének.

Az Amerikai Nagydíj gumikiosztása:

A 2019-es Amerikai Nagydíj gumikiosztása (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli

További tartalmak