Horner: Verstappen nem aggódik úgy, mint az apja

Édesapjával, Josszal ellentétben Max Verstappent nem frusztrálja a Red Bull jelenlegi formája, és nem tart attól, hogy a következő szezonban sem lesz esélyük a bajnoki címért harcolni – jelentette ki a bikások csapatvezetője, Christian Horner.

Miután a Red Bull a nyári szünet óta egyértelműen harmadik erővé vált, miközben azt megelőzően több alkalommal nyert és volt győzelmi esélye, Jos Verstappen nem egyszer hangot adott aggodalmának, miszerint ha nem történik változás, a 2020-as szezon is egy elvesztegetett év lesz a csapat számára. És természetesen fia, Max számára is…

A korábbi F1-es még azt is elhintette, ha a helyzet változatlan marad, fia akár új csapat után is nézhet, 2020 végén ugyanis lejár a szerződése a Red Bull-lal. A csapatvezető, Christian Horner nemrég reagált ezekre a kijelentésekre, aláhúzva, Max nem osztja édesapja aggodalmait.

Elmondta, a fiatalabb Verstappentől általában biztató szavakat hall a következő szezonnal kapcsolatban, főleg mióta ellátogatott a Honda főhadiszállására. „Max személyisége nagyon eltér az édesapjáétól. Ő a nagyobb képet nézi” – kezdte. „A Japán Nagydíj előtt Szakurában járt, és látta, mivel készül a Honda, és azt is látta, mennyire elkötelezték magukat a fejlesztések mellett. Látta, mi folyik a gyárban. A versenyzőapák pedig szerintem néha túlságosan izgatottak tudnak lenni.”

Christian Horner (Fotó: XPB)Ami a közös folytatást illeti, Horner szerint egyhamar nem kezdődnek el a tárgyalások, 2020 végén ugyanis akár komolyabb pilótamozgás is kialakulhat, hiszen több élversenyző szerződése is akkor jár majd le. „Valószínűleg várni fogunk, és ennek így kell lennie. Max, Lewis (Hamilton) és Sebastian (Vettel) szerződése is véget ér, szóval a négyből három nagykutya kinn lesz a piacon” – mondta.

„Elkerülhetetlen, hogy mind figyelni fogják az élcsapatok teljesítményét a következő szezon folyamán. Szóval én most azt mondanám, hogy a tárgyalásokat várhatóan valamikor 2020 első felében kezdjük majd” – jósolta.

Miközben Verstappent a másik két élcsapattal is szóba hozták már, a főnök reméli, végül nem kerül sor a váltásra, hiszen a Red Bull megadja majd, amire a holland vágyik (egy győztes autót). „Ezt nem tudjuk az ellenőrzésünk alatt tartani” – utalt arra, hogy szerződése lejárta után a pilóta szabad akaratából távozhat. „Elégedett a csapattal, és itt megvalósíthatja a céljait, de nekünk kell ehhez megfelelő technikát biztosítani számára. Magabiztos vagyok, és remélem, sikerül majd!”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)