Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso Hamilton megjegyzéseit bírálta

Alonso Hamilton megjegyzéseit bírálta

GMM
A korábbi csapattárs és bajnoki rivális, Fernando Alonso úgy véli, a növényi alapú táplálkozást népszerűsítő és a klímaváltozás ellen kampányoló Lewis Hamilton üzenetei összeegyeztethetetlenek egy Forma–1-es versenyző életmódjával.

Az ötszörös világbajnok többször jelezte már, támogatja az éghajlatváltozás elleni harcot, ezt pedig cselekedeteivel is igyekszik alátámasztani: másfél éve vegán étrendre váltott, tavaly nyáron részt vett egy tengerparttisztító programban, nemrég pedig magánrepülőjét is eladta. Mint kiderült, a Japán Nagydíj után megjelenő depresszív hangvitelű üzenet mögött is a környezet iránti aggodalom állt.

Lassan körvonalazódott, hogy Hamilton szomorkás megjegyzéseinek oka „világunk állapotában” és abban gyökerezik, hogy „a vezetők nem tesznek eleget a környezet megóvásáért.” Megjegyezte, a növényi alapú táplálkozás lehet a megoldás egyik kulcsa, ezért mindenkit a váltásra biztat.

Megjegyezéseiért hideget és meleget is kapott. Sokak szerint dicséretre méltó, hogy a maga módján kiáll egy ilyen fontos ügy mellett, másokat is erre biztatva, míg többen úgy érzik, ez a magatartás álszent egy F1-es versenyzőtől, kinek sportágát gyakran támadják a környezet károsítása miatt. Hamilton korábbi csapattársa és riválisa, a brittel a mindkettejüket rosszul érintő Red Bull-éra óta jó kapcsolatot ápoló Fernando Alonso ugyan nem mondta ki, de érezhető, a második tábort erősíti.

Lewis Hamiton (Fotó: XPB)

„Az étkezési szokásaimat, vagy az ilyen jellegű ötleteimet inkább megtartanám magamnak” – kezdte a spanyol. „Sosem tennék közzé olyan üzenetet, mint Lewis, mert egészen egyszerűen nem tehetsz közzé egy ilyen üzenetet úgy, hogy másnap aztán a mondanivalóval ellentétesen cselekszel. Mind ismerjük az életmódját, és tudjuk, hogy az F1-es pilóták egy évben vagy 200 repülőutat tesznek meg. Ezután nem mondhatod, hogy ne egyenek húst” – magyarázta.

A kétszeres spanyol bajnok egyébként divatcégének, a Kimoának a legújabb kollekciója kapcsán beszélt Hamilton üzeneteiről, azon apropóból, hogy a szóban forgó ruhadarabok eladásából befolyt összeget egy, az óceánok szennyezése ellen fellépő szervezetnek utalják, a ruhák pedig újrahasznosított műanyagpalacokokból nyert anyagból készülnek.

Ennek kapcsán megjegyezte, az ehhez hasonló „csöndes” megmozdulások érzése szerint sokkal többet segítenek, mint a hangzatos megjegyzések. „Azt hiszem, az ilyen akciók, melyek során a teljes bevételt elutaljuk, vagy az aukciók, melyek a hasonló szervezeteknek segítenek, sokkal többet hoznak a konyhára, mint az, amit mondunk, miközben látjuk a képeket a műanyaggal teli óceánokról” – fogalmazott.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak