Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris most már büntetné Albont

Norris most már büntetné Albont

Motorsport
Miután megnézte az esetről készült felvételeket, Lando Norris meggondolta magát, és most már úgy érzi, Alexander Albon megérdemelte volna a büntetést a Japán Nagydíjon bemutatott agresszív előzésért.

A Red Bull újonca a negyedik körben, az utolsó sikánban vágódott be a McLaren fiatalja mellé, akinek koccanásukat követően a pályát is el kellett hagynia. Bár a manőver kemény volt, Albon megúszta büntetés nélkül, Norris pedig külön kiemelte, örül, hogy a bírák nem szankcionálták riválisát. Nyilatkozatával többek között a Red Bull csapatfőnökének tiszteletét is kivívta…

A Mexikói Nagydíj előtt azonban a brit elismerte, a japán futam óta eltelt két hétben meggondolta magát, és most már büntetné az őt agresszíven előző Albont, noha nagyon jól tudja, kijelentése „borzalmasan mutat” majd a médiában.

„A futam utáni megjegyzéseim eléggé kedvesek voltak Alexre nézve” – kezdte. „A helyzet miatt volt így, amibe kerültem. A fékek nem működtek megfelelően, az autó kicsit alulkormányzott volt, szóval elszúrtam a kanyart. Az volt a baj, hogy az autóban azt hittem, nagyobb előnyöm van. Volt is előny, de mire a kanyarhoz értünk, hirtelen bevetődött mellém. Tudtam, hogy jön, de egyszer csak hirtelen ott termett. Minden nagyon gyorsan történt.”

Alexander Albon és Lando Norris (Fotó: XPB)

„Lementem a pályáról egyenesen. Nem tudtam, ő hová kerül. Ott, az autóban ülve, nem láttam, hogy elhagyná a pályát. Akkor, nem is tudom miért, arra sem gondoltam, hogy volt közöttünk koccanás. De ahogy visszanéztem az esetet, teljesen másnak tűnt, mint amilyennek érződött. Nagyon messziről jött, és éles szögben ment be a kanyarba, ahhoz képest, hogyan kellett volna” – magyarázta.

„Még kontakt is volt. Elégedetlenebb voltam, miután megnéztem a felvételt, mert koccanást okozott, és messziről vetődött be. Ha nem lett volna gond a fékekkel, 99,9 százalék, hogy ütköztünk volna, és talán a versenyből is kiesünk. Azt hiszem, megérdemelte volna a büntetést. Ha jobban ott lett volna mellettem, és nem olyan szögben jön, mint tette, akkor tisztességes előzés lett volna. De tekintve, honnan jött, és milyen volt a szög, most azt mondom, büntetést ért volna a dolog” – folytatta.

Hozzátette, az eset semmit sem változtat baráti kapcsolatukon, sőt, Albon még egy videót is küldött neki Ayrton Senna és Alain Prost 1989-es, bajnoki címről döntő ütközéséről, ami ugyanabban a kanyarban történt, mint az ő koccanásuk. Végül kiemelte, ha nincs a fékprobléma, és jobb eredményekért küzdhet, jobban megviselte volna az eset. „Akkor bosszantóbb volna, amit tett. Gyorsabb volt nálam, Carlost (Sainz) is hamar leelőzte. Nem kellett volna ennyit kockáztatnia. Persze, nevettünk az egészen, de szerintem nem lenne annyira vicces, ha megismétlődik, és nincsenek gondok a fékemmel” – hangsúlyozta.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak