Musorujsag
Élő Eredmények
×

Leclerc tanult „fölösleges” hibájából

Leclerc tanult „fölösleges” hibájából

Motorsport
Charles Leclerc ígéri, a Mexikói Nagydíj rajtjakor sokkal óvatosabb lesz, mint volt két héttel ezelőtt Japánban, ahol „fölösleges” kockázatot vállalt és ütközött Max Verstappennel tönkretéve a holland futamát, és rontva saját esélyeit.

Verstappen jobban kapta el a rajtot két héttel ezelőtt, mint a Ferrari fiatalja, aki pozíciót is veszített a hollanddal szemben. Ezt a kettes kanyarban próbálta visszaszerezni, előzési kísérletéből viszont koccanás lett, ami a Red Bull-os futamának konkrétan véget vetett (előbb visszacsúszott a mezőny végére, majd fel is adta a küzdelmet), Leclerc pedig dobogós esélyeit veszítette el miatta.

A monacói most, a Mexikói Nagydíj előtt kijelentette, ezúttal sokkal óvatosabb lesz a startoknál, hiszen nem szeretne ismét fontos pontokat veszíteni azzal, hogy fölösleges kockázatot vállal a rajt utáni pillanatokban.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Azt hiszem, az első kanyarban fölösleges volt ennyi rizikót vállalni” – ismerte el őszintén. „Rengeteg pontot veszítettem emiatt, és igen, nagy kár volt érte, és valószínűleg teljesen fölösleges is volt. Ez is olyasmi, amit utólag már másként tennék. Néha azonban történnek ilyen incidensek, egész egyszerűen csak hibáztam. Ennyi. Mint mondtam, tanulni fogok belőle, valószínűleg azt, hogy a következő alkalommal óvatosabb leszek a rajtnál” – tette hozzá.

Mexikóban egyébként Leclerc már azt is elmondta, az esetről készült videofelvételek visszanézése után már látta, megérdemelte a büntetést az ütközésért, ahogyan a Ferrarival együtt azért is, amiért a biztonságosnál tovább kinn tartották a pályán a Verstappennel való ütközés után (az első szárnyáról leszakadó darabok Lewis Hamiltont és Lando Norrist is akadályozták).

Ahogyan azt is jelezte, Verstappennel is rendezték az ügyet még a versenybírákkal való tárgyalást megelőzően. Elmondta, egyikük sem tartja „nagy ügynek” a szóban forgó incidenst, ezért további megbeszélésekre érzése szerint nincs szükség.

Borítókép: Charles Leclerc és Max Verstappen balesete (Fotó: XPB)

További tartalmak