Musorujsag
Élő Eredmények

Kvjat büntetést kapott, elveszítette mexikói pontjait

Kvjat büntetést kapott, elveszítette mexikói pontjait

FIA
Danyiil Kvjat elvesztette pontszerző helyét (az orosz kilencedikként ért célba Mexikóban), miután az FIA megbüntette a Nico Hülkenberggel való ütközésért.

Várható volt, hogy a szövetség a Toro Rosso versenyzőjét találja majd vétkesnek, a helyzet ugyanis a közvetítésben látottak alapján egyértelműnek tűnt: egy elhibázott manőver során kilökte a pályáról riválisát, kinek autója is megsérült a koccanás következtében.

A vizsgálat során a bírák is hasonló megállapításra jutottak: közleményükben is úgy fogalmaztak, Kvjat meglökte az előtte haladó Hülkgenberget, kinek autója ennek hatására megpördült, és a gumifalnak ütközött. A felvételeket látva szerintük egyértelmű, hogy az orosz hibázott, akit ennek megfelelően szankcionáltak is.

FIA logó (Fotó: XPB)

Kvjat 10 másodperces büntetést kapott, ezzel pedig elveszítette a 9. helyet, de a pontzónából is kikerült. Miközben az orosz a 11. helyre esett vissza, a kilencediket a csapattárs, Pierre Gasly örökölte, Hülkenberg pedig a 10. pozícióval „vigasztalódhatott”.

Kvjat egyébként a koccanást követően, még a verseny hevében ellenfelét okolta a történtekért. Csapatrádióján az orosz arról beszélt, a pozícióját védő Hülkenberg bezárta előtte az ajtót az utolsó kanyarra fordulva, és ez vezetett a szóban forgó ütközéshez.

Borítókép: Dannyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak