Musorujsag
Élő Eredmények

Meglepődött a Ferrari is: Max gyorsabb volt

Meglepődött a Ferrari is: Max gyorsabb volt

Motorsport
Bár a Q3 előtt változtattak autója beállításain, ez pedig nem hozta a várt előrelépést, Charles Leclerc úgy érzi, Max Verstappent a módosítás nélkül sem kapta volna el, hiszen túl gyors volt szombaton. Az már más kérdés, hogy végül mégis a monacói indulhat az élről…

Magyar idő szerint ma este 20:10-kor hetedi alkalommal vághat neki az élről F1-es futamnak a Ferrari monacói fiatalja, ám ehhez most egy rivális figyelmetlenségére is szükség volt, Verstappen három rajthelyes büntetés nélkül ugyanis „csak” a második hely jutott volna neki. A holland azonban figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést Valtteri Bottas balesete után, amiért el is meszelték…

Az, hogy végül Verstappen futotta meg a leggyorsabb kört, kisebb meglepetés volt a szabadedzések után, melyeken még a Ferrari diktálta a tempót. Leclerc ezzel kapcsolatban elmondta, a Q3 előtt változtattak kicsit beállításain, ez a lépés pedig nem sült el túl pozitívan.

Verstappen azonban érzése szerint sehogy sem tudta volna legyőzni. „Egy kicsit túl messzire mentünk a beállításokkal, ezért némileg túlkormányzottá vált az autó az utolsó szektorban, de összességében semmi sem változott volna” – kezdte. „Nem lett volna meg a pole pozíció (a három rajthelyes büntetés nélkül, amit Max kapott). Verstappen túl gyors volt.”

Charles Leclerc és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Nehéz edzés volt. A Q3 első köre után maximálisan elégedett voltam. Egy tizeddel voltunk lemaradva, és szerintem ennél közelebb nem tudtunk volna kerülni. A második körre egy kicsit állítottunk az autó elején, de végül az ellentétes hatást értük el. Túlkormányzott lett a gép az utolsó szektorban, szóval el is veszítettem azt, amit az elsőben nyertem. A szabadedzés után azt hittük, meglehet a pole, de aztán Max túl gyors volt” – magyarázta.

A csapattárs, Sebastian Vettel eközben arról beszélt, az ő esélye az első körön úszott el, amit nem tudott tökéletesen összerakni, a másodikban pedig már nem javíthatott Bottas balesete miatt. Így ő harmadik lett, Verstappen büntetése miatt viszont a második helyről indulhat.

„Hibáztam az első körön, a másodiknak viszont nagyon magabiztosan vágtam neki. Hittem, hogy meg tudom csinálni. Sajnos dupla sárgát kaptunk, és le kellett lassítanom, ezzel pedig minden, amit addig felépítettem, elveszett. De jól éreztem magam az autóban, de tény, a döntő pillanatban Max gyorsabb volt. A verseny hosszú lesz, de szerintem jó a futamtempónk. Majd meglátjuk, mi lesz. A közepes gumikon indulunk, és innen építkezünk majd” – mondta.

Vasárnapi motorsport közvetítési időpontok

Borítókép: Charles Leclerc és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak