Musorujsag
Élő Eredmények

Vettelnek nem jött be a dobogón Mario Achi bohóckodása

Vettelnek nem jött be a dobogón Mario Achi bohóckodása

RaceFans
Mario Achi nagyon népszerű, de Vettel azért odébb taszította – és kritizálta a Heineken trófeát is.

Mexikóban valóban igazi fesztiválhangulat övezi a Forma-1-es futamot. Elég volt csak meghallgatni a futam közvetítése alatt azokat a pillanatokat, amikor a helyi hős, Sergio Pérez bármilyen mozdulatot tett a pályán. Ha előzött, szinte leszakadt az ég, úgy tomboltak a lelátón a rajongók, akik természetesen meg is töltötték a lelátókat.

A futamvégi ceremónia is egyedi hangulatot kölcsönöz a mexikói versenynek. A győztes Lewis Hamilton és autója például látványosan, külön emelő segítségével érkezett meg a dobogóhoz.

De nem mindenkinél aratott osztatlan sikert ez a talán valóban egy-két helyen eltúlzott fesztiváli ünnep. Sebastian Vettel például az egész hétvége során parádézó Mario Achi-t taszította odébb, amikor az egy szelfibottal akarta emlékezetesebbé tenni a pódiumos ünnepségről készült felvételeket.

Vettel itt már kitaszította a megérdemelten ünneplő csoportból Mario Achit.

Mario Achi valószínűleg a helyi zenészek nevéből fakadó (Mariachi) figura, aki a szombrérója alatt bukósisakot viselt és az egész hétvége alatt gerillakciókkal népszerűsítette magát és a rendezvényt. Bizonyára jól „be volt kötve” az F1-nél is, hiszen csak úgy eleve nem állhat fel senki a dobogóra bohóckodni, a kezében meg pláne nem lehetne egy olyan szelfibot, amit a közvetítésbe is be tudnak vágni.

Nos, az eleve tradícióbarát Vettelnek nem nagyon jött be a talán valóban túlzott fesztiválozás, aminek során Mario Achi megpróbált egy közös képet készíteni az első hármassal, amikor az épp a hivatalos képhez állt össze a szokásos módon. Vettel egészen egyszerűen eltaszította maguktól az ünneplő és közben élőben közvetítő figurát, aki persze néhány méterrel odébb ugyanúgy – vagy még jobban – próbálta „hergelni” a közönséget.

„Nem nagyon voltam odáig a szelfis srácért, amikor megpróbált egy képért odafurakodni, úgyhogy egy kicsit odébb toltam őt. Nem igazán vagyok egy nagy szefli rajongó. Viszont az autó felemelkedése szerintem jó ötlet volt. Nagyon jó módszer volt arra, hogy bevonjuk az egészbe a stadion közönségét. Szóval ez tetszett, kivéve a szelfis srácot és a trófeát, amit kaptunk” – értékelte az előadást a futam után Vettel.

Nos, igen, a német bajnok egyik nagy gyengéje a tradicionális trófea. Nem nagyon van elragadtatva a szponzori trófeáktól, korábban Magyarországon kis kikövetelt magának egy Herendi porcelánt.

Csillagok, csillagok...

„Azt gondolom, hogy szégyen egy ilyen nagyszerű rendezvényre nézve, hogy a végén egy ilyen sz@r trófeát adnak a kezedbe. Talán valami tradicionális dologgal kellene előállniuk, e helyett a Heineken felirata van kinn mindenütt. Nem kell senkinek egy ilyen francos csillag a trófeájának a tetejére” – utalt Vettel a jellegzetes Heineken csillagra, amely alakzat végigkíséri a trófea testét, hogy a tetején a piros csillagban érjen el a csúcsra.

A héten tovább robog a Forma-1 vonat, és ha már fesztiválhangulat, az amerikai helyszín is bizonyosan tartogat majd némileg eltúlzott, amerikaias megoldást, amely során ráadásul Vettel nagy ellenfelét, Lewis Hamiltont meg is koronázzák majd.

További tartalmak