Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Haas már csak a szezon végét várja

A Haas már csak a szezon végét várja

F1i
Mióta fölismerték, és elfogadták, hogy nem tudják orvosolni idei gumiproblémáikat, a Haas már csak a szezon végét várja, és hiába van hátra már csak három futam, úgy érzik, 2019 nem tud elég korán lezárulni.

Az amerikaiak már korábban jelezték, elengedik az idei szezont: nem fejlesztik autójukat, és a problémamegoldást is föladják, bár tudják, miért szenvedte szinte végig, már nem akarnak időt pazarolni a 2019-es autó helyrepofozására, hanem inkább az új gépre koncentrálnak. Éppen ezért már jó eredményeket sem várnak az idénytől.

Mexikóban is ezzel a felfogással versenyeztek, és a következő három hétvégének is így mennek neki, szívük szerint azonban már most befejeznék 2019-et, és teljes egészében a következő szezonnal foglalkoznának, melyben feledtetni akarják az idei kisiklást.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„A verseny az rendben volt, az autón nem volt elég gyors” – mondta a mexikói futamról az eseményeket általában őszintén értékelő Günther Steiner. „Mit tehet ilyenkor az ember? Próbáljuk kihozni a lehető legjobb eredményeket a hétvégékből, és ennyi” – tette hozzá, majd kijelentette, 2019-cel kapcsolatban olyan érzése van, hogy az már nem érhet véget elég hamar.

„Nem vagyok csalódott a hétvége miatt, mert az elvárásaim is igen alacsonyak voltak. Tehát nem igazán vagyok olyan helyzetben, hogy csalódott lehessek. Mi lenne most a legjobb hír? Az, hogy már csak három verseny van hátra!” – hangsúlyozta.

Ami a hétvégi amerikai futamot, vagyis hazai versenyüket illeti, Steiner ezúttal sem helyezi magasra a lécet. Mindössze annyit mondott, Austinban remélhetőleg egy fokkal jobbak lesznek, mint Mexikóban voltak, ahol a pálya karaktere miatt az átlagosnál is rosszabb hétvégére számítottak (és valóban nem sikerült túl jól a futamuk). „Nehéz lesz ez is, de annyira legalább nem, mint Mexikó. Ott a ritka levegő miatt jobban szenvedtük. Tudtuk, hogy ez lesz, és ez is lett” – mondta.

Günther Steiner (Fotó: XPB)
Borítókép: Günther Steiner (Fotó: XPB)

További tartalmak