Musorujsag
Élő Eredmények

Ferrari: Már győzelemre kéne váltani a pole-t!

Ferrari: Már győzelemre kéne váltani a pole-t!

RaceFans
Itt az ideje, hogy a Ferrari véget vessen három futam óta tartó rossz sorozatának, és végre futamgyőzelemre tudja váltani eső rajthelyét – jelentette ki a csapatvezető, Mattia Binotto, aki az újabb elszalasztott lehetőség ellenére látja a mexikói hétvége pozitívumait.

Az orosz és a japán futam után a Mexikói Nagydíj is a Mercedes győzelmével zárult, noha az élről egyik alkalommal sem a csillagosok, hanem a Ferrari egyik versenyzője indult. Nekik azonban különböző okokból nem sikerült diadalra váltaniuk a jó időmérős szereplést (erre egyébként a nyári szünet óta nem lehet panasz, hiszen a második félév mind a hat futamán övék volt a pole).

Nem meglepő tehát, hogy a főnök szeretne már egy olyan hétvégét, ahol a szombati jó teljesítmény után vasárnap is ünnepelhetnek. Bár ez Mexikóban is elmaradt, Binotto azért igyekezett megtalálni a pozitívumait ennek a nagydíjnak is.

Mattia Binotto (Fotó: XPB)

„Nem lehetünk boldogok ezzel az eredménnyel, ezt én is így gondolom” – kezdte a szakember. „De szerintem csapatként büszkék lehetünk magára a versenyhétvégére. Volt még egy rajtelsőségünk, és a versenyen is jó volt a tempónk. Ez a pálya pedig hasonlít a magyarországihoz abból a szempontból, hogy maximális leszorítóerőre van szükség rajta” – folytatta.

Tény, a különbséget zongorázni lehet a csapat magyarországi és mexikói teljesítménye között: hazánkban mér kört is kaptak, múlt vasárnap viszont közvetlenül a Mercedes mögött értek célba, és a csatát elsősorban egy taktikai húzás döntötte el a csillagosok javára.

„Ez egészen egyszerűen azt bizonyítja, hogy fejlődtünk azóta. Komoly mértékben javítottunk. Most ott voltunk, és harcolhattunk a győzelemért, míg Magyarországon nagyon nem ez volt a helyzet. Persze a cél Austinban a győzelem lesz, és úgy érezzük lesz is lehetőségünk arra, hogy megszerezzük. Próbáljuk meg most úgy, hogy az első helyről indulunk, és nyerünk is, nemcsak az első rajthelyet szerezzük meg. Ebben bízunk, de szerintem képesek is lehetünk rá” – magyarázta.

Ami az esélyeket illeti, a tavalyi futam biztató támpont lehet számukra, hiszen akkor Kimi Räikkönen révén győzni tudtak az Amerikai Nagydíjon. A pálya azonban a Mercedesnek, és Lewis Hamiltonnak is kedves vadászterep, a hibridérában ugyanis a 2018-as versenyt leszámítva csak a címvédő tudott futamot nyerni a texasi pályán.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak