Musorujsag
Élő Eredmények

Horner védelmébe vette Verstappent

Horner védelmébe vette Verstappent

RaceFans
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner védelmébe vette a rajt utáni manővere miatt kritizált Max Verstappent, aki érzése szerint semmi rosszat sem tett a szóban forgó eset során. Ami a folytatást illeti, biztosra veszi, defekt nélkül a holland a győzelemért harcolt volna.

Több szakértő és maga Lewis Hamilton is odaszúrt a Red Bull hollandjának az első körben történt ütközésük miatt. A brit a futam után arról beszélt, számított rá, hogy Verstappen valamikor megtorpedózza őt, és a rajt után meg is történt a „támadás”. Miközben pilótája a kritikák középpontjába került, Horner védelmébe vette Verstappent.

Szerinte fölösleges egy ilyen incidensért őt okolni. „Valójában nagyon türelmes volt a Ferrarikkal szemben” – kezdte. „Lewis előtt volt, és mivel korábban fékezett, lehetővé vált, hogy Lewis mellé kerüljön, és egy kicsivel több kockázatot vállaljon” – tette hozzá.

Fotó: XPB

„Lewis ekkor egy kicsit megbicsaklott. Mindketten a fűre kerültek. Keményen versenyeztek, de nem hinném, hogy Max bármit is rossz csinált volna az első kanyarban” – magyarázta a csapatvezető, kinek versenyzőjét a bírák sem vették elő a történtek miatt, vagyis szerintük sem történt szabálytalan manőver a rajt utáni pillanatokban.

Kiemelte, az eset még nem lett volna különösen rossz hatással Verstappen futamára, hiszen még visszaküzdhette volna magát az élbolyba, a Valtteri Bottas előzése után kapott defekt azonban megpecsételte a sorsát. „Az egy nehéz eset volt. Egyértelmű, hogy megcsinálta. Mármint az előzést. A kanyarból kijőve elkapta Valtteri első szárnyát. Balszerencsés volt. Néha a szerencse a pártodon áll, máskor pedig elhagy téged” – fogalmazott.

Ha ez nincs, Horner szerint Verstappen simán harcban lett volna a győzelemért. „Láttuk, milyen tempóra volt képes a kerékcsere után. Két másodperccel volt gyorsabb az élmezőnynél. Ezzel az autóval most nyerhetett volna. A pole egyébként sem számított volna sokat, de persze rossz érzés volt elveszíteni” – utalt még a szombati, hátrasorolásos büntetésre.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Chrsitian Horner és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak