Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiszámolták, mennyit veszített körönként Hamilton a sérült autója miatt

Kiszámolták, mennyit veszített körönként Hamilton a sérült autója miatt

Mercedes
A Mercedes technikai főnöke legutóbbi kérdezz-felelekében felfedte, mennyi hátrányt jelentett a versenyben Lewis Hamiltonnak a Max Verstappennel való ütközés.

A néző talán nem is gondolja, hogy problémák lehetnek egy olyan autóval, amely egy koccanás után gond nélkül, versenyképesen folytatja a körözést. Ez azonban egyáltalán nincs így a valóságban.

Ahogyan például a mexikói futamon Lewis Hamilton és Max Verstappen esetében, akik a koccanás után – bár láthattunk leszakadó apró elemeket – versenyképesen tudták folytatni a küzdelmet.

James Allison, a Mercedes Technikai főnöke

James Allison, a Mercedes technikai főnöke felfedte, hogy az ő pilótájuk esetében az ütközés a teljes távra nézve 7 másodperces hátrányt jelentett.

Ha megnézzük a végeredményt, emiatt a sérülés miatt elég szorosnak tűnik a dolog, de azért hozzá kell tenni, hogy ez a hét másodperc körönként valójában csak 0.1 másodperc.
Akcióban nem is jelent sokat, de komolyabb stratégiakülönbségnél, ahol az ellenfelek távol autóznak egymástól, és próbálják a legtöbbet kihozni az autójukból, hogy amikor az utolsó kiállás megtörténik, és „egymásra találnak”, akkor döntő fontosságú lehet.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a verseny után – Moy / XPB Images

Allison ezt ki is emelte elemzésében: „Emlékszünk rá, hogy Lewis kevesebb, mint két másodperccel győzött Vettel előtt, szóval jól látható, hogy a hét másodperc elég jelentős volt a verseny tekintetében.”

Hamilton plusz dicséretet kapott csapatától a sérült autó és a kissé merész stratégia mellett is megszerzett győzelme után.

További tartalmak