Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Legalább megint tanulunk valamit…

McLaren: Legalább megint tanulunk valamit…

F1i
A csapatfőnök, Andreas Seidl úgy érzi, a McLaren sokat tanulhat a sikertelen mexikói hétvégéből; legfőként azt, hogy a tavaly óta bemutatott fejlődés, és a fejlesztési versenyben való szintén dicsérendő helytállás ellenére, még mindig sokat kell dolgozniuk, hogy jobb csapattá váljanak.

Az időmérőn ismét a McLaren uralta a középmezőnyt, és bár sejthető volt, hogy a hátrébbról, keményebb abroncsokon induló ellenfelek megnehezíthetik a dolgukat, arra talán senki sem számított, hogy a csapat pont nélkül távozik majd Mexikóból (erre a Belga Nagydíj óta nem volt példa). És néhány egyelőre megválaszolatlan kérdéssel.

Lando Norris elrontott kerékcseréjére, ami jóformán véget is vetett a brit futamának, feltehetően hamar találnak majd magyarázatot, azt viszont tovább kell elemezniük, miért veszítettek tempót a verseny napján (a versenyben maradt Carlos Sainz a középmezőny közepééig zuhant vissza).

Lando Norris elrontott kerékcseréje (Fotó: XPB)

„Különböző okokból, de fájdalmas futam volt ez számunkra, azt követően, hogy számos jó, vagy ennél jobb vasárnapunk volt” – kezdte a csapatvezető, Andreas Seidl. „Először is, a kemény keveréken nem volt olyan jó a tempónk, mint az előző hónapokban. Ezt alaposan ki kell elemeznünk, és meg kell értenünk, hogy a magasabb pályahőmérséklethez kapcsolódtak, vagy valami máshoz.”

A főnök elismerte, megdöbbentette az időmérős és a versenytempó közötti különbsége. „A tempó tekintetében szombathoz képest visszaesés történt. Hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy vasárnap ennyivel másabb volt a tempónk, mint az előző két nap. Szóval ezt ki kell elemeznünk. Ez most egy lehetőség, lehetőséget kaptunk arra, hogy sokat tanuljunk az autóról, és emlékeztető is volt ez a futam számunkra, hogy jobb csapattá kell válnunk” – magyarázta.

Végül elhintette, némileg szerencséjük is volt, hogy a három élcsapat mindkét autója célba ért, így ugyanis az első hat hely ki volt bérelve, ellenfeleik pedig (főleg a Renault) csak a kisebb pontszerző helyeket vihették, vagyis nem csökkentették hátrányukat jelentős mértékben. Ennek ellenére nem szándékoznak hátradőlni. „Mindig azt mondtuk, hogy még semmi sem dőlt. Csak akkor dől el, ha már nem lesz matematikai esélyük. Erősnek kell lennünk végig, hiszen bármikor jöhet egy kaotikusabb futam, amikor valaki fontos pontokat szerez” – mondta.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak