Musorujsag
Élő Eredmények

Renault: Sokszor magunk ellenfelei voltunk

Renault: Sokszor magunk ellenfelei voltunk

Motorsport
A Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul örül, hogy fontos pontokat szereztek az istálló számára kaotikus mexikói hétvégén, ugyanakkor csalódott, hogy időként alaposan megnehezítik saját dolgukat, mintha önmaguk ellenségei lennének.

A franciákat közvetlenül a mexikói hétvége kezdete előtt zárták ki az előző fordulóból, ami bár igyekeztek nem mutatni, valószínűleg érzékenyen érintette őket. Ezt követően a szombati szabadedzést teljesen elveszítették, miután mindkét autó esetében műszaki hiba lépett fel, az időmérőn pedig egyik versenyzőjük sem került be a Q3-ba.

Vasárnap aztán mégis kettős pontszerzéssel zártak: Daniel Ricciardo mester első etapja után egészen a nyolcadik helyig zárkózott föl, Nico Hülkenberg pedig tizedik lett, miután az utolsó körben Danyiil Kvjat kilökte őt, sérült autójával azonban eljutott még a célvonalig.

A csapatot irányító Cyril Abiteboul vegyes érzésekkel hagyta el a helyszínt: örült, hogy eredményesek voltak a kaotikus kezdés után, de bosszantja, hogy 2019-ben számtalanszor saját maguk alatt ásták az árkot. „Pontot szereztünk” – kezdte. „Nagyjából tartani tudtuk az előnyünket a Toro Rossóval és a Racing Pointtal szemben, a McLarenhez pedig közeledtünk. Ahhoz képest, hogy milyen helyzetben voltunk a harmadik edzésen, ez egy nagyszerű eredmény volt” – tette hozzá.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„Fontos, hogy minden hétvégénk erős legyen, mert egy ilyen szezon után nyomás van rajtunk. Szóval fontos lenne, hogy olyan futamaink legyenek, mint ez. De ez a hétvége megint kaotikus volt, függetlenül attól, versenyképes volt-e az autónk. Nem kéne megnehezítenünk a saját életünket, de ezt csináljuk. Persze néha ehhez egy harmadik félnek is köze van, de ilyen a versenyzés” – folytatta.

Hiába közelítettek most a McLarenhez, 38 pontos hátrányuk három hétvége alatt ledolgozhatatlannak tűnik, ráadásul hátra is figyelniük kell. „Szerintem a csomagunk még mindig jobb. Ha látom, mennyi pontot buktunk el, és mégis ilyen helyzetben vagyunk, azért meg kell jegyeznem, nem olyan rossz a helyzet. Ha sima hétvégéink lesznek, meg tudjuk tartani a pozíciónkat. De nem persze nem vagyunk elégedettek ezzel, és ott akarunk lenni a McLaren mellett. Ez volt a cél idénre, és megvalósítható cél lett volna. Jövőre már ott kell lennünk” – fogalmazott.

A főnök nyilatkozata során komoly dicsérettel illette Ricciardót, aki maratoni, 50 körös első etapot futott a kemény keverékeken. „Fantasztikus futamot teljesített. Főleg a középső részén, amikor egymás után jöttek a zöld szektorok. Az autó is nagyon jól viselkedett. A gumikezelés is jobb volt, mint amire számítottuk, és ekkor már láttuk, hogy az egy kiállás működhet. Az ütközés nélkül Nico eredménye is jobb lett volna, de egy ilyen játék” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

További tartalmak