Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem siet a Red Bull

Nem siet a Red Bull

Motorsport
A Red Bull nem fogja elsietni 2020-as pilótapárosának ismertetését, azt viszont biztosra vehetjük, hogy házon belülről jelölik ki Max Verstappen csapattársát. Ami a Mexikó utánra ígért döntést illeti, Helmut Marko elismeri, elnézte a futamok sorrendjét, ezért rossz időpontot adott meg.

A bikások tanácsadója a múlt hónapban arról beszélt, várhatóan a Mexikói Nagydíj után döntenek arról, ki lesz Verstappen csapattársa. Mivel a versenyt már múlt vasárnap lefutották, és még nem érkeztek hírek a csapat háza tájáról a 2020-as pilótapárossal kapcsolatban, a sajtó munkatársai fölkeresték a szakembert, és megkérdezték, miért késik a bejelentés.

Marko aztán őszintén elismerte, rossz időpontot mondott, az előző években ugyanis a mexikói futamot rendre az amerikai után tartották, 2019-re azonban megcserélték a sorrendet, neki viszont a régi volt a fejében, amikor kijelölte az időpontot.

„Az én hibám volt, hogy ezt mondtam” – kezdte. „Akkor még úgy gondoltam, a mexikói futam az amerikai után lesz, de valójában fordított a sorrend. Időközben viszont megerősítettük, hogy mindhárom pilóta a kötelékünkben marad. Max helyzete teljesen egyértelmű. Azzal pedig most nem sietünk, hogy eldöntsük, ki lesz a csapattársa” – magyarázta.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

A sajtóhírek szerint továbbra is a csapatot Belgium óta erősítő Alexander Albon a favorit, aki egyre jobban belezárkózik szerepébe, és kinek teljesítményével a főnökök is elégedettek. „Max egy nagyon erős versenyző, aki megengedheti magának, hogy egy szintén erős versenyző legyen mellette a következő szezonban. Albon viszont a Japán Nagydíj óta mutatja, hogy majdnem olyan gyors tud lenni, mint Max” – fogalmazott Marko.

A napokban fölmerült, a Red Bull ismét fontolóra vette Nico Hülkenberg szerződtetésének lehetőségét, Marko viszont egyértelművé tette, hűek maradnak elveikhez, és nem igazolnak versenyzőt programjukon kívülről. Vagyis, biztos Pierre Gasly és Danyiil Kvjat is a kötelékükben marad, egyedül az a kérdés, ki melyik csapatot erősíti majd.

„Csak ők hárman vannak” – utalt Albonra, Gaslyra és Kvjatra. „Mindig is erről beszéltünk. Ezeknek a srácoknak szerződésük van a Red Bull-lal, azzal a kikötéssel, hogy mi dönthetünk arról, hol versenyezzenek” – hangsúlyozta a tanácsadó.

Az Amerikai Nagydíj közvetítési időpontjai

További tartalmak