Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen: Hamilton megjegyzései kissé ostobák voltak

Verstappen: Hamilton megjegyzései kissé ostobák voltak

FIA, Sky Sports
Max Verstappen ostobának tartja Lewis Hamilton megjegyzését mexikói koccanásukkal kapcsolatban, ugyanakkor örül, hogy a címvédő beszél róla, ez ugyanis az jelenti, hogy már beférkőzött a gondolataiba.

Hamiltont a verseny utáni sajtótájékoztatón kérdezték a Verstappennel történt incidensről, nyilatkozata során pedig elmondta, a hollandnak általában több helyet kell hagyni, mint a riválisok nagyjának, arra pedig számított, hogy egy ponton fiatal riválisa megtorpedózza őt. Mivel a Red Bull-os hivatalos volt az austini sajtótájékoztatóra, nem meglepő, hogy előkerült Hamilton kijelentése.

A holland jelezte, ő másként látja és értékeli az esetet. „Megnézve, mi történt az első és a második kanyarban, szerintem nem ez történt” – utalt arra, hogy ő megtorpedózta volna Hamiltont a rajt utáni küzdelem során.

„Szerintem ez egy kissé ostoba megjegyzés volt. Kemény versenyző vagyok, de szerintem tisztességes is. Úgy érzem, ez a megjegyzés nem volt korrekt. Persze könnyű odaszólni valakinek. De részemről rendben volt a dolog. Másrészt szerintem mindig jó, ha rólad beszélnek, mert ez azt jelenti, hogy már ott vagy a fejükben. Ami engem illet, csak a saját dolgaimmal szeretnék foglalkozni; eleget beszéltünk már erről az egészről” – hangsúlyozta.

Fotó: XPB

Hamilton és Vettel (aki egyetértett a címvédővel múlt vasárnap) még megjegyezte: „Nem igazán szeretek másoknak odaszúrni a sajtótájékoztatón. Szerintem ez kissé tiszteletlen, én inkább a pályán szeretek harcolni. Persze szeretek keményen harcolni, de még a határokon belül. Ha azt akarják, hogy mögöttük maradjak, jobb, ha el se jönnek a versenyre. Szeretek ellenük küzdeni, ez F1, ezért vagyunk itt. Versenyzők vagyunk, ez éltet minket.”

A Red Bull pilótáját természetesen szombati büntetéséről is kérdezték, amivel kapcsolatban kiemelte, továbbra sincsenek rossz érzései. „Fair büntetés volt. Jó beszélgetésben volt részem a bírákkal. Nem láttam a sárga zászlót, de ez a szabály. Ott volt, le kellett volna lassítanunk. Nincsenek rossz érzéseim, csak balszerencsés volt, hogy nem vettem észre. A pole pozícióért hajtottam, az volt a fejemben, hogy javítanom kell, mert nem tudtam, mit csináltak a többiek. Megdöntötték-e például a köröm? Ez van. Nem harcolhatunk mindig a pole pozícióért, élveztem ezt a pillanatot, az autó pedig csodás volt. Nagy lökés volt, még ha nem is indulhattam az első helyről” – mondta.

Verstappen a hétvégén teljesíti 100. F1-es futamát, noha még mindig csak 22 éves. „Jó kezdésvolt. Minden nagyon gyors történt. Alig tudom felfogni. Nem hittem volna, hogy 22 éves koromig eljutok a 100 futamig. De nagyon jó, hogy így alakult. Az az öt év, tényleg nagyon gyorsan elszaladt” – magyarázta, majd a hétvégével kapcsolatban kijelentette, a tavalyi tapasztalatok alapján erősek lehetnek ezen a helyszínen is.

Az Amerikai Nagydíj közvetítési időpontjai
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak