Lewis Hamiltoné a 2. szabadedzés

Vegyes hármast hozott az Amerikai Nagydíj 2. szabadedzése, melyen Lewis Hamilton mögött a ferraris Charles Leclerc és a Red Bull-os Max Verstappen végzett.

Jelentős hőmérsékletemelkedés mellett indult az Amerikai Nagydíj 2. szabadedzése, melyet aztán rövid úton le is állíttatott Romain Grosjean, aki ostorcsapás szerűen vágta oda autóját az ötös kanyarban.Előkerült néhány percre a piros zászló, a Haas pedig a hírek szerint bosszankodhatott az új specifikációjú első szárnya miatt, ami ott maradt a gumifalban. Grosjeant ellenőrzésre az orvosi központba szállították Günther Steiner pedig valószínűleg új kisípolandó részleteket árult el a Netflix kíváncsi mikrofonjának.Az edzésen még néhány kör erejéig felkerültek a Pirelli 2020-as prototípus gumijai, hogy aztán az éles abroncsokkal tovább készüljenek a hétvégére. A 19-es kanyar ezúttal szedte az áldozatait, melyek közt ott voltak a legnagyobbak is, kezdve Hamiltonnal és Vettellel.Utóbbi aztán meg is pördült a pálya hátsó szakaszán, de hiába próbálkozott, ezúttal nem tudott bekerülni a legjobbak közé. Oda ugyanis márkatársa, Charles Leclerc furakodott be, méghozzá Lewis Hamilton és Max Verstappen közé.

Leclerc ezzel együtt nem volt túlzottan boldog az utolsó szakaszban, ahol mérnöke többször is kérte, váltson kicsit korábban a 9-es kanyarban lévő bukkanónál. Valószínűleg problémamentesebben lehet úgy teljesíteni a kérdéses szakaszt, ha az autó nem épp a legmagasabb fordulatszám környékén ugrat át a buckán.

A 9-es kanyarban található hupli és a 19-es kanyar hívogató külső vonala most jó időre békén hagyja a versenyzőket, hiszen a következő eseményig, vagyis a 3. szabadedzésig egészen szombat este hét óráig kell várnunk. Az időmérő edzés aztán 21:45-ös felvezető műsorral kezdődik. Mindkét edzést élőben közvetítjük majd az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.