Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton szerint érdekes, hogy pont most lett lassabb a Ferrari

Hamilton szerint érdekes, hogy pont most lett lassabb a Ferrari

RaceFans
Lewis Hamilton figyelemre méltónak tartja, hogy a Ferrari végsebessége a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott, üzemanyag-átfolyással kapcsolatos technikai direktíva megjelenése óta nem tűnik annyira kiemelkedőnek, mint azelőtt.

Miután a Ferrari motorelőnyét gyanúsnak találó Red Bull tisztázást kért, az FIA kiadott egy technikai direktívát, melyben ugyan nem nevezi meg a vörösöket, és nem is az ő megoldásaikról ír, ám jelzi a bikások által fölvázolt, az üzemanyag-átfolyással kapcsolatos megoldást nem tekinti szabályosnak.

A Red Bull azt gyanítja, riválisa talált egy kiskaput: a 100 kilogramm/órában limitált áramlási sebességet a szövetség saját eszközeivel méri, a mérés azonban nem folyamatos, csupán bizonyos időintervallumokra terjed ki. A bikások szerint ez lehetővé teheti, hogy a Ferrari túllépje a megengedett átfolyási értéket, amikor a szenzor épp nem mér.

Hamilton szerint érdekes, és egyben figyelemre méltó, hogy a Ferrari pont most, a direktíva megjelenését követően veszített egyenesbeli előnyéből. „Nagyon érdekes volt a héten megjelenő dokumentum” – kezdte a címvédő. „Egyértelmű, hogy most veszítettek egy kicsit az erejükből.”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Érdekes lesz látni, hogyan folytatódik ez az egész, és miként hat majd a versenyre. Persze nem biztos, hogy könnyebb lesz megelőzni őket a futamon, mert az egyenesekben még mindig gyorsabban nálunk. Remélhetőleg erősek leszünk. Az edzéseken jók voltunk, az időmérőn viszont annyira nem. Bízunk benne, hogy a futam jobb lesz” – magyarázta.

Bár utalni ő is utalt rá, hogy a szóban forgó direktíva után lett verhető a Ferrari az időmérőn, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff nem szeretné egyértelműen kijelenteni, hogy mindez az FIA-dokumentum hatásának köszönhető.

„Természetesen a három élcsapat most közelebb volt egymáshoz az egyenesekben. De nem mondanám, hogy ez egy konkrét esemény következménye. Csak pusztán tény, hogy július óta először szereztünk pole-t, és ott vagyunk a sűrűjében. Jó, hogy kijött ez a direktíva, ami világos megfogalmazással tisztázza a helyzetet” – mondta az osztrák.

Az Amerikai Nagydíj közvetítési időpontjai
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak