Módosult a végeredmény: Kvjat ismét torpedózott az utolsó körben

A leintés után módosult az Amerikai Nagydíj végeredménye – a büntetésével pontját vesztő Danyiil Kvjatnak deja vu-érzése lehet…

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)
Ha Danyiil Kvjat, akkor futamot követő időbüntetés! Ahogy egy héttel ezelőtt Mexikóban, úgy most Austinban sem kerülhette el a végzetét a Toro Rosso orosz versenyzője. Legutóbb a Nico Hülkenberggel történt utolsó körös ütközése miatt sújtották őt időbüntetéssel, most a Sergio Pérezzel történt utolsó körös csetepatéért.

Az orosz „Torpedó” a 15-ös kanyarban került belső ívre a Racing Point versenyzője mellett, majd miután a kerékvetőre hajtott, belecsúszott a rózsaszín autóba. Míg egy hete Hülkenberg törött hátsó szárnnyal zárta a Kvjattal való csatát, Péreznek ezúttal az első légterelője sérült.

Az FIA sokat nem teketóriázott, 5 másodperces időbüntetést adott Kvjatnak, aki ezzel a 10. helyét és egy pontját elveszítve két pozíciót csúszott vissza. A 10. hely Pérezé lett, a 11. helyen Kimi Räikkönent rangsorolták.

Pérez azt mondta, ellenfele, a Kevin Magnussen kiesése miatt lengetett sárga zászlós jelzés ellenére támadta meg őt. „Közel került hozzám a sárga zászló alatt, majd letolt a pályáról. Ez rendben van így? Megsérült az autóm miatta!” – panaszkodott a mexikói. „Én elvettem a lábam a gázról a sárga zászló miatt, ő meg egyszerűen megtámadott utána. Aztán a tizenötös kanyarban letolt, majd nekem jött. Hagytam neki elég helyet, de egyszerűen letolt. Eltörte az első szárnyamat és a felfüggesztésemet. Úgy jött belém, hogy sok helyet hagytam neki. El sem vette a lábát a gázról a sárga zászló alatt.”